Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

PELİ PARKE SAM­SUN BA­SI­NI İLE İFTARDA BULUŞTU

PELİ PARKE SAM­SUN BA­SI­NI İLE İFTARDA BULUŞTU

Ve­zir­köp­rü Orman Ürün­le­ri, Sam­sun´da basın men­sup­la­rı ile bir araya geldi. İftar yemeğinde ba­sı­n mensuplarını ağır­la­yan tesis yö­ne­ti­ci­le­ri, ba­sı­na ken­di­le­rini ta­nıt­tı.

Sam­sun Batı Park´taki Fevzi´nin Yeri Gurme Res­ta­urant´ta dü­zen­le­nen iftar ye­me­ğine, İstan­bul ve Ve­zir­köp­rü Orman Ürün­le­ri Grubu´ndan üst düzey yö­ne­ti­ci­ler ve bir­çok şir­ket ça­lı­şa­nı ka­tıl­dı.
Yak­la­şık 26 basın men­su­bu­nun mi­sa­fir edil­di­ği ye­mek­te Ve­zir­köp­rü ça­lı­şan­la­rı ile bir­lik­te 50 kişi yer alırken gelen davet üzerine iftara, Terme Bilgi Gazetesi adına Genel Yayın Yönetmeni Yetkin Karamollaoğlu da katıldı.

PAR­KE­DE 23 MİLYON M2 ÜRETİM
Sam­sun´un Ve­zir­köp­rü il­çe­sin­de 200 dönüm arazi üze­rin­de 160 bin m2 alan­da üre­ti­m ger­çek­leş­ti­ren Ve­zir­köp­rü Orman Ürün­le­ri, par­ke­de yıl­lık 23 mil­yon m2 üre­tim ka­pa­si­te­sine sahip. Ve­zir­köp­rü Orman Ürün­le­ri için­de, Peli Paper, Peli Parke ve Peli DK (De­ko­ra­tif Ka­pı­lar) adlı ürün­lere var.

SAM­SUN´U VE BÖL­GEYİ ÖNEMSİYORUZ
Basın ye­me­ğin­de amaç­la­rı­nı dile ge­ti­ren gru­bun Satış ve Pa­zar­la­ma­dan So­rum­lu Genel Müdür Yar­dım­cı­sı Orhan De­mir­baş ?Sam­sun Böl­ge­si´nde büyük bir ku­ru­lu­şuz. Ku­ru­lu­şu­mu­zun böl­ge­ye sağ­la­dı­ğı kat­kı­yı, de­ğe­ri önem­si­yo­ruz. Bu böl­ge­yi sa­hip­len­di­ği­mi­zi, bil­me­ni­zi is­te­riz. Tabi ki bu böl­ge­nin de biz­le­ri sa­hip­len­me­si­ni di­li­yo­ruz. Tüm Tür­ki­ye üre­tim te­sis­le­ri­mi­zin Sam­sun´da ol­du­ğu­nu bilir, biz de bu ne­den­le Sam­sun´u biraz daha öne çı­kar­ma­yı he­def­li­yo­ruz´´ diye ko­nuş­tu.

OR­MA­NI KO­RU­YO­RUZ
Üre­ti­mi­ni ka­li­te­li ağaç kes­me­den yapan Peli Parke, ham­mad­de­si­ni Sam­sun Böl­ge­si´ndeki or­man­lar­da bu­lu­nan ancak öm­rü­nü ta­mam­la­mış ağaç­la­rı de­ğer­len­di­re­rek elde edi­yor. Ve­zir­köp­rü yet­ki­li­le­ri ?´Bir or­ma­nın tıpkı bah­çe­miz­de­ki ağaç­lar gibi ba­kı­mı­nın ya­pıl­ma­sı ge­re­kir. Ağaç dip­le­ri te­miz­le­nir, dal­la­rı ve bu­dak­la­rı ayık­la­nır. Böy­le­ce ağaç­lar ba­kım­lı hale gelir. Aynı yön­tem­le or­man­lar­da ba­kım­lı hale gelir. Bizim üre­ti­mi­mi­zin ana mad­de­si or­man­lar­da­ki o atık­lar. Sa­de­ce bu atık­la­rı de­ğer­len­di­re­rek var­lı­ğı­mı­zı sür­dü­rü­yo­ruz. Hem or­man­la­rı­mız ba­kım­lı hale gelip do­ğa­da­ki var­lı­ğı­nı ko­ru­yor hem de bu atık diye ta­nım­la­dı­ğı­mız ağaç par­ça­la­rı en­düst­ri­ye ka­zan­dı­rı­lı­yor. Üre­ti­mi­mi­zi ya­par­ken ağaç­la­ra asla zarar ver­mi­yo­ruz´´ diye açık­lı­yor­lar.