Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

POLİS TEŞKİLATININ 174. YIL COŞKUSU

POLİS TEŞKİLATININ 174. YIL COŞKUSU

Türk Polis Teşkilatının 174. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, ilk olarak 5 Nisan Cuma günü, öğle namazı öncesi tüm şehitlerimiz için Hz. Hamza Camiinde, Mevlid-i şerif okutuldu.

Türk Polis Teşkilatının 174. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, ilk olarak 5 Nisan Cuma günü, öğle namazı öncesi tüm şehitlerimiz için Hz. Hamza Camiinde, Mevlid-i şerif okutuldu.
Kutlamaların devamında, 10 Nisan Çarşamba günü Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı önündeki Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene, Terme Kaymakamı Mehmet Parlak, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Semiz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Elkılıç, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Talip Sevim, sivil toplum kuruluşu üyeleri, polisler ve vatandaşlar katıldı.


TERME´NİN SORUNLARINI KONUŞTULAR
Meydandaki törenin ardından Terme İlçe Emniyet Müdürlüğünde tebrikler kabul edildi.
Burada bir araya gelen protokol üyeleri Terme´nin trafik sorunlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulundular.
Denetimleri Terme´de biraz daha artırılması gerektiğini ifade eden Kaymakam Mehmet Parlak ?Terme´de trafik güvenliği açısından en büyük husus kavşak meselesi. Kozluk sapağı var, orda her yıl ölümlü kazalar olduğunu biliyoruz. Geçenlerde karayolları müdürüyle görüştüm. Vali beyin olduğu toplantıda da aynı konuyu görüştüm. Harekete geçecekler . Büyükşehre takılıyoruz. EDS uygulaması yapalım dedik. Terme´ye giren araçlar 70 km ile girsin, Terme çıkışına kadar böyle devam etsin dedik. İşte burada büyükşehir devreye giriyor, bu konuluyla ilgili İçişleri Bakanlığı genel bir çalışma yapacak. Kazaların en büyük nedenlerinden birisi ana yolda oluşumuz, sinyalizasyon kavşaklar ve yüksek hız problemidir. Bunların hepsine dikkat ederek, bu sorunların önüne geçmemiz gerekiyor. Kazaların yaşanmaması için, gereken çalışmaları yürütüyoruz. Umarız trafik düzeni yoluna girecektir.?dedi.
Güvenlik açısından da merkezi noktalara kamera sistemi düşünülmesi gerektiğini aktaran Kaymakam Parlak ?Köylerde de muhtarlarımızla bir iş bölüşümü yapılabilir. Köylümüzün de yardımıyla merkezi noktalara kamera sistemleri kurulup daha huzurlu, güvenli bir ilçe haline gelebiliriz. Ayrıca madde kullanımı, hırsızlık vb olayların en aza indirilmesi için de gerekli çalışmaları yapacağız.?dedi

TERME´NİN GİRİŞİ BÜYÜK BİR SORUN
Şehir dışından gelen müşterilerin şehir içine giriş yapmakta zorlandıklarını belirten Terme Güvenlik Hizmetleri Destek Derneği Başkanı Muharrem Çelik ?Eski girişi bildikleri için Terme´ye gelenler bizi bulmakta zorlanıyor. Bizim istediğimiz şu an ki durumun tam tersi şekilde yolların düzenlenmesi, şehir girişinin daha kolay ve rahat olması yönünde. Şehrin çıkışları kolay, aynı şekilde girişinin de kolay olmasını istiyoruz.?dedi.
Terme´nin giriş ve çıkışı ile ilgili çalışmalara başladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ali Kılıç ise ?İlk yapacağımız iş bu istikameti değiştirmek. Bunun talimatını verdik. Ben bu konuyu şu açıdan da önemsiyorum, emniyet yolun karşısında olduğundan suça müdahale esnasında güçlük yaşıyor. Çıkış çok önemli. Emniyetin olay için merkezden çıktığında, Terme´ye direk girerek olaylara daha erken müdahale etmesi bizim için önemli. Gerekli talimatları verdik. İnşallah ilk icraatımız bu çalışma olacak.?dedi.