Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

PROF. DR. BEKİR ŞİŞMAN'DAN ÖĞRENCİLERE SEMİNER

PROF. DR. BEKİR ŞİŞMAN

19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türkçe Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman Terme Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine “Dilimizin Zenginlikleri Değerler Eğitimi ve Vakti Kuşa

 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türkçe Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman Terme Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine “Dilimizin Zenginlikleri Değerler Eğitimi ve Vakti Kuşanmak” konulu seminer verdi.
1 Mart Cuma günü  Terme Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Burhan Kır Konferans Salonunda verilen seminer okul Müdürü Mehmet Türkan’ın açılış konuşması ile başladı.
Prof. Dr. Bekir Şişman, seminere katılan vatandaşları bin yıl öncesine götüren ve Türk devlet geleneğinde devlet adamlarının, baş komutanın, devlet yetkililerinin nasıl olması gerektiği, ne özelliklere sahip olması ve nelere dikkat etmesi gerektiğini örneklerle anlattı. 
Divan-ı Lügati’t Türk’ün Türk Dilinin gelişimi, adet, gelenek, görenek ve bugüne taşınması ile ilgili ve dönemin sosyal ve sosyolojik hayatı ile ilgili verdiği eşsiz değerlerden, bilgilerden bahsetti.
Öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle dinlenen seminerin sonunda Prof. Dr. Bekir Şişman, kendisini can kulağıyla dinleyen öğrencilere teşekkür etti.
Okul Müdürü Mehmet Türkan, bu veciz ve etkileyici seminer için Prof. Dr. Bekir Şişman’a teşekkürlerini iletti. Ardından Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi eski müdürü Yakup Ar tarafından Prof. Dr. Bekir Şişman’a teşekkür plaketi takdim edilmesi ile seminer sona erdi.
Seminere Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, Şube Müdürü Hakkı Düzgün, TİMMDER Başkanı Ali Alparslan, Terme Din Görevlileri Derneği Başkanı İrfan Albayrak, eski ve yeni okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Hbr:Berkan KARAPIÇAK