Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

PROGRAMLAR SEZON FiNALiNi VERDi

PROGRAMLAR SEZON FiNALiNi VERDi

Temmuz ayında Tempo FM radyosunda yayına başlayan Mehmet Alp Güven ve Mehmet Öz, Çarşamba günü Velhasıl programına Eğitimci Seyfi Günaçtı, Nazmi Kılıç ve Abdullah Kuşkovan´ın; Cuma günü de Ay Vaktinde Vuslat´a Eğitimci Zeki Ordu´nun katılımı ile sezon fi

Çarşamba günü Velhasıl programı ile canlı olarak dinleyicinin karşısına çıkan yapımcıların sezon finalinde; Eğitimci Seyfi Günaçtı, Nazmi Kılıç ve Abdullah Kuşkovan konuk oldu. 19.30´ da başlayan program, 22.15´ te son buldu. Yaklaşık iki buçuk saat süren açık oturum programında; eğitim-öğretim, musiki, okuma ve yazma arasındaki dengesizlik gibi toplum nazarında tartışılan ve sorun olan konular konuşuldu. Eğitimci- şair Abdullah Kuşkovan okuduğu türkü ile programa renk kattı. Tamamen bilimsel olmayan toplum nazarındaki konuların konuşulduğu programda Terme´de yapılan ?Kitap Okuyor musunuz?? adlı sokak röportajını dinleyicilere ileten Güven, okuma konusunun bu kapsamda değerlendirmesini rica etti. Uzun bir programın ardından, dinleyicilerden gelen güzel dönütlerle programa veda ettiler.

ALLAH GÖNÜL AÇIKLIĞI DA VERSİN

Cuma günü yayınlanan Ay Vaktinde Vuslat´a da Eğitimci-Yazar Zeki Ordu katıldı. Yapılan son program, Zeki Ordu´nun Üzülme Sen Mihriban´ım adlı şiiri okunarak başladı. Eğitim, şairler, edebiyat ve gelenek-göreneklerden bahsedilen programda; eğitimci-yazar Zeki Ordu´nun ?Hep, Allah zihin açıklığı versin diyoruz, bir de Allah gönül açıklığı versin desek.? diyerek gönülden bahseden bu düşüncesi, dinleyiciler tarafından çok beğenildi. Akıcı ve renkli olan program, Zeki Ordu´nun Gönlün Kayıt Defteri adlı kitabının üç dinleyiciye imzalanıp hediye edilmesiyle son buldu.