Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Vatandaşlar protesto yürüyüşü de gerçekleştirdi. Vatandaşlar ellerinde 'Biz halkız sen kimsin, santral kanser yapar, pis elini topraklarımızdan çek, hukuk devletinde hukuk çiğnenmez' yazılı afişler taşıdı.

    Vatandaşlar protesto yürüyüşü de gerçekleştirdi. Vatandaşlar ellerinde 'Biz halkız sen kimsin, santral kanser yapar, pis elini topraklarımızdan çek, hukuk devletinde hukuk çiğnenmez' yazılı afişler taşıdı. CHP Milletvekilleri Hancıoğlu ve Sarıbal, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Eğercili Mahallesi Muhtarı Mehmet Kalebay ve vatandaşlar, santral inşaatının sürdüğü alana kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Eğercili Mahallesi Muhtarı Mehmet Kalebay, "Tarım arazisine zararı olacağını bile bile elektrik santralini buraya dikiyorlar. Bu vatandaş bu santrali istemiyor"dedi. 
SİYASİLER YANIMIZDA OLMALI
    Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, "Çarşamba Belediye başkanımıza oy verdik. Yanımızda olmasını bekliyoruz. Toplantıda zararlıysa şartelini indiririz diyor. 50 milyon dolarlık yatırım bittiğinde hemen indirilir mi şartel?  Vekilimizin de yanımızda olmasını istiyoruz" diye konuştu.
ZİRAAT ODALARINDAN SUÇ DUYURUSU 
    Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, "Bu bina şu anda kaçak olarak devam ediyor.  Hem vallahi hem billahi. Pazartesi günü hem Büyükşehir Belediyesi hem de Çarşamba Belediyesi hakkında hem de yetkililer hakkında Terme ve Ayvacık Ziraat Odası başkanları olarak savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz "diye konuştu.