Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

RADYO YAYINININ TADI BİR BAŞKA

RADYO YAYINININ TADI BİR BAŞKA

Her hafta Cuma günü Tempo FM´ de ?Cuma Akşamlarının Gönül Sohbetleri? olarak bilinen, Mehmet Alp Güven ve Mehmet Öz tarafından hazırlanıp sunulan ?Ay Vaktinde Vuslat? programında bu hafta; gazetemiz köşe yazarı, eğitimci, şair-yazar Yılmaz İmanlık konuk e

Her hafta Cuma günü Tempo FM´ de ?Cuma Akşamlarının Gönül Sohbetleri? olarak bilinen, Mehmet Alp Güven ve Mehmet Öz tarafından hazırlanıp sunulan ?Ay Vaktinde Vuslat? programında bu hafta; gazetemiz köşe yazarı, eğitimci, şair-yazar Yılmaz İmanlık konuk edildi.

Bir buçuk saatin üzerinde süren program 18.30 ?da başladı. Şiirlerin okunduğu, edebi düşüncelerin yer aldığı program; dilde yozlaşma, kitap fuarları, yazarların eleştirel boyutu, Türkçe ve Türk edebiyatı konulu çalışmalar, neyi niçin okumalıyız, konferanslar gibi konular üzerinde seyretti.

Şair-Yazar Yılmaz İmanlık, ilk kez radyo yayınına katıldığını belirterek: ?Teknolojinin çığ gibi geliştiği bir dönemde, böyle bir radyo programının yapılması, hele hele edebiyat ve sanat üzerine yapılması çok güzel bir şey. Bizi çok sevindirdi. ?Hala radyo dinleyen kaldı mı?´ diye soranlar var dışarıda ama gerçekten radyolar çok farklı. Bu programların yerini televizyon ya da internet alamaz diye düşünüyorum. Şiirden, edebiyattan, sanattan zevk alanların bu programı mutlaka bulurlar. Çünkü bu programlar çok farklı ve çok tatlı. Ben birkaç TV programında da bulundum ama radyo programı daha farklıymış.? dedi.
Programın nasıl geçtiğini anlayamadığını belirten İmanlık, bu programda ağırlanacak konukları merakla beklediğini ve iyi bir dinleyici de olacağını söyledi.
Programda bir şiirini seslendiren İmanlık,Gözlerimi Esir Aldı Karadeniz şiirini, Ordu´da yaşanan afetzedelere atfetti.
Yapımcı,Yılmaz İmanlık ile bu programda aklı ve gönlü doyurduğunu dile getirmesi ile yüz güldürdü. İmanlık´ın Ballı Yumurta adlı kitabının mesaj atan ilk dinleyiciye imzalı olarak hediye edilmesiyle program sona erdi.