Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

RENKLİ GÖRÜNTÜLER GÖZ DOLDURDU

RENKLİ GÖRÜNTÜLER GÖZ DOLDURDU

İlçemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 96. yıldönümü kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

İlçemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 96. yıldönümü kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Program, 3 Mayıs Salı günü İlçemiz Atatürk İlkokulu bahçesinde düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Okul Müdürü Mustafa Atınç Kasapoğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Kasapoğlu konuşmasında ?Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 96. yılını kutluyoruz. 23 Nisan 1920, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza Çocuk
Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan ?Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir? sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur.?dedi.

Atatürk İlkokulu öğrencilerinin öğretim yılı boyunca yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren Avrupa Karete Şampiyonu Hasret Şahin, Resim yarışmasında dereceye giren Kaya Yavuz ve Merve Öztürk ödüllerini Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Hacı Gülman´ın elinden aldılar.

Daha sonra program öğrencileri tarafından okunan şiirler, İstiklal Marşı´nın 10 kıtasının okunması, müzikli gösteri, halk oyunu gösterisi, solo şarkısı, Antep yöresi halk oyunları, Kurtuluş Savaşı Destanı görseli, playback gösterisi, Samsun Yöresi Halk Oyunları izleyicilerden büyük alkış topladı.

Programın sonunda balon patlatma, yumurta taşıma, kovaya su doldurma, sandalye kapmaca yarışması düzenlenerek öğrenciler doyasıya eğlenirken velileri de eğlenceli dakikalar yaşadı.