Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

RESTORASYON ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

RESTORASYON ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Terme Belediyesi tarafından başlatılan Terme Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı´ndaki restorasyon çalışmaları tamamlandı. Belediye Başkanı Şenol Kul, ? Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk adını tarihe yazdıran büyük bir lider. Anıtımız

Terme Belediyesi tarafından başlatılan Terme Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı´ndaki restorasyon çalışmaları tamamlandı. Belediye Başkanı Şenol Kul, ? Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk adını tarihe yazdıran büyük bir lider. Anıtımız O´na yakışır bir hale geldi? dedi.
Terme Belediyesi, ilçe meydanında bulunan ve yıllar içerisinde yıpranan Atatürk Anıtı´nı yeniden düzenleyerek güzel bir görünüme kavuşturdu. Zemin ve heykel etrafındaki mermerlerden, anıt üzerindeki bozulmalara kadar her türlü tahribatın elden geçirildiği anıt, temizlenerek hizmete açıldı.

?RESTORE GÖRMEMİŞTİ?
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul´un talimatıyla restorasyon işlemleri tamamlanan anıt´ın çalışmaları 30 bin liraya mal oldu. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Samsun Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mustafa Türkmen ve 4 kişilik ekibi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında fiber malzemeden yapılan heykel ve rölyefler temizlenip onarılarak metalik boya ile boyanıp eskitme işlemi yapıldıktan sonra koruyucu ile izole edildi. 1992 yılında yapılan anıt günümüze kadar herhangi bir restorasyon işlemi görmemişti.

?O´nun İÇİN NE YAPSAK AZ?
Yenilenen anıtın Terme´ye hayırlı olmasını temenni eden Belediye Başkanı Şenol Kul, ?Cumhuriyet Meydan´ımızda bulunan Atatürk Anıt´ımız restorasyon görmemişti. Dış yüzeyinde önemli tahribatlar oluşmuştu. Bu nedenle kapsamlı bir bakım yapmaya karar verdik. Hepimiz için büyük değer taşıyan bu yapıyı adına ve anlamına layık görünüme kavuşturmak, kentimize ve halkımıza karşı duyduğumuz sorumluluğun gereğidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için ne yapsak azdır. Onun, silah arkadaşlarının ve bu vatan uğruna şehit düşmüş tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum; ruhları şad olsun.? diye konuştu.