Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ROMANLAR DERNEĞİ´NE RENKLİ AÇILIŞ

ROMANLAR DERNEĞİ´NE RENKLİ AÇILIŞ

Terme Romanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, düzenlenen törenle açıldı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Roman vatandaşların yoğun isteği üzerine Roman havası oynadı.

Terme Romanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği renkli bir kutlamayla açıldı. İlçenin Çangallar Mahallesi Haydara mevkiinde gerçekleşen dernek açılışına Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Uzun, Roman Dernekleri Karadeniz Bölgesi Roman Hakları Koruma Federasyon Başkanı Mümin Ergüler, Dernek Başkanı Yılmaz Kervancıoğlu, ilçenin siyasi parti, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

BİRLİK OLACAĞIZ
Dernek açılışında söz alan Roman Dernekleri Karadeniz Bölgesi Roman Hakları Koruma Federasyon Başkanı Mümin Ergüler, ?Yardıma muhtaçlara yardım etmek, üzüntülerde ve sevinçlerde birlikte olmak ve en önemlisi kültürümüzü yaşatmak için faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bu açılışımızı onurlandıran Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, tüm katılanlara teşekkür ediyoruz? dedi.

HEPİMİZ ALLAH KULUYUZ
Başkan Kul, kozmopolit yapısıyla her alanda tek yürek olmayı bilen Terme´de Roman Derneği´nin açılmasında katkı sağlayanlara teşekkür ederek, derneğin başarılı faaliyetlerde yer almasını diledi. Romanların çiçeği, doğayı, müziği seven insanlar olduğunu vurgulayan Kul, ?Çok güzel bir Roman ezgisi vardır: ?İlle de Roman olsun, ister çamurdan olsun. O da Allah kuludur, her kim olursa olsun.´ Farklı kültürlerle bir arada yaşıyoruz. Veda Hutbesi´nde Peygamberimiz temel insan hakları hususunda hepimize dersler vermiştir. ?Rabbiniz birdir, babanız birdir. Hepiniz Adem´densiniz, Adem de topraktan yaratılmıştır´ demiştir. Topraktan geldik, toprağa döneceğiz. hepimiz Allah´ın kuluyuz? ifadelerini kullandı.

TOPLUMUN AYRILMAZ PARÇASI
Derneğe ve romanların yaşamını sürdürdükleri Haydara mevkiine ellerinden gelen destek ve katkıyı vereceklerini de ifade eden Kul, ?Roman kardeşlerimiz, Osmanlı´dan beri yüzyıllardan günümüze kadar her ilçemizde toplumun ayrılmaz bir parçası oldu. Kültürü, geleneği, doğuştan olan yetenekleri ile neşeli ve pozitif enerjilerini topluma yansıtan bireyler olarak bizlerin gönlünde yer aldılar. Bugün burada dernek olma, birlik ve beraberlik içinde hareket etme girişimlerini de gönülden kutluyorum. Sorunların ortak bir karar ve hareketle, daha hızlı bir şekilde çözüme götürüleceğine inanıyor, derneğin tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum? şeklinde konuştu.
Program sonunda katılımcılara yapılan yemek ikramının ardından Roman havası eşliğinde oyunlar oynandı. Başkan Kul da oynayanlara eşlik etti.