Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

RÜMEYSA YAZICI MiLLi TAKIMDA

RÜMEYSA YAZICI MiLLi TAKIMDA

Antalya Belek Maritim Pine Beach Hotels Spor Salonunda devam eden ve 68 ülkeden 3000´e yakın sporcunun katıldığı Dünya Başkanlık Kupası´nda Rümeysa Yacıvı Yıldız Bayanlar 44 Kilogramda President Cup üçüncüsü oldu.

Avrupa Taekwondo Federasyonu tarafından 7-12 Şubat 2019 tarihleri arası Antalya Belek Maritim Pine Beach Hotels Spor Salonunda devam etmekte olan ve 68 ülkeden 3000´e yakın sporcunun katıldığı Dünya Başkanlık Kupası´nda Termeli Rümeysa Yazıcı, Yıldız Bayanlar 44 Kilogramda President Cup üçüncüsü oldu. Rümeysa Yazıc,ı 2017 yılında Kulüpler Avrupa Şampiyonu olmuştu.
Yazıcı, bu derecesi ile 2019 Litvanya´da yapılacak Yıldızlar Avrupa Şampiyonası biletini almaya hak kazandı.

TÜRK MİLLÎ TAKIMINA SPORCU VERMENİN
MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Geleneği bozmayan Terme Taekwondo Kulübü, 2019 yılında da Türk millî takımına sporcu vermenin mutluluğunu yaşıyor.
Antalya´da 7-12 Şubat 2019 tarihleri arası yapılan 4th Presidents Cups Turnuvasına, Samsun İlkadım Belediyesi adına katılan sporcumuz Rümeysa Yazıcı, turnuvayı üçüncü olarak tamamlayarak bronz madalya kazandı.
2019 yılında Milli takıma adını yazdıran Yazıcı, bu yıl içerisinde yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil etme hakkını elde etti..
Milli takıma bir sporcu daha kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Taekwondo Antrenörü Murat Özden, sporcularının Samsun TOHM merkezine giriş yapacak 3. öğrencileri olduğunu söyledi.

BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURDUK
?Avrupa´nın zirvesinde şanlı bayrağımızı dikmek için daha çok çalışacağız?diyen Özden ?Hedefimiz her zaman söylediğim gibi önce vatanına, milletine, bayrağına, ailesine, hocasına, arkadaşlarına ve kendisine saygılı bireyler yetiştirmek. Bunun yanı sıra böyle büyük başarılar da gelince tabiki çok mutlu oluyorum. Elit bir sporcu kolay yetişmiyor. Rümeysa, 2013 yılında Taekwondo´ya başladı. 6 yıldan beri bizimle beraber antrenman yapıyor. Sporcu, aile ve antrenör el ele verirse başarıyı yakalıyor. Yıldızlar kategorisinde ilk defa mücadele eden diğer sporcularımızın da tecrübe kazanarak daha çok ve azimle çalışarak hedeflerine ulaşacaklarına eminim.
Sporcularım ve ben hedeflediğimiz yere, her zaman her koşulda disiplinli, istikrarlı çalışarak her maçta bir adım daha ileri giderek, yenilgilerde pes etmeyip ders çıkararak, çalışanın isteyenin bugün olmasa da bir gün başarılı olacağını bilerek geldik. Sırada bayrağımızı göndere çektirmek var. İnşallah bu mutluluğu da hep beraber yaşar ve yaşatırız. Rümeysa artık seni Avrupa´nın zirvesinde görmek istiyoruz.?dedi.

?DÜN AKAN TERİN BUGÜN KARŞILIĞINI ALDIK?
İyi bir takımın sadece iyi oyuncularla değil, onları birbirine bağlayan görünmez bağlarla oluştuğunu ifade eden Özden ?Ben de bu bağlamda gerçek bir takım olan Terme Taekwondo Ailesine teşekkür ediyorum. Hepiniz harikasınız. Şampiyonada mücadele eden tüm öğrencilerimiz çok iyi performans gösterdiler. Madalya alan ve alamayan tüm öğrencilerimle gurur duyuyorum.
Bu süreçte yanımızda olan bizi destekleyen Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Halil Seyrekli´ye teşekkür ediyorum. ?Dün akan terin bugün karşılığını aldık? Bu büyük başarı Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Bizlere destek olan yanımızda olan dualarını eksik etmeyen herkese öğrencilerim, velilerim ve Terme Taekwondo ailesi adına çok teşekkür ediyorum. Tebrikler Güzel Kızım.?dedi.