Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Saatler ne zaman ileri alınacak?

Saatler ne zaman ileri alınacak?

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatler, 31 Mart Pazartesi günü saat 03.00`dan itibaren bir saat ileri alınacak. 30 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler nedeniyle yaz saati uygulaması bu yıl 1 gün gecikmeli başlayacak.

Bakanlar Kurulunun 16 Şubat tarihli Resmi Gazete`de yayımlanan kararı doğrultusunda mart ayının son günü yaz saati uygulamasına geçilecek.
 
Buna göre, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatler 31 Mart Pazartesi günü saat 03.00`dan itibaren bir saat ileri alınacak.
 
Saatler 26 Ekim Pazar günü saat 04.00`dan itibaren de bir saat geri alınacak.
 
Bu yıl yaz saati uygulamasında 1 günlük bir gecikme olacak. Daha önce 30 Mart Pazar günü saat 03.00`da geçilmesi planlanan yaz saati uygulamasına yerel seçimler nedeniyle 31 Mart Pazartesi günü geçilecek.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakanlar Kurulu`nun vatandaşların seçim zamanında saat değişikliğinden etkilenmemesini düşünerek böyle bir karar aldığını belirterek, "Belki 1 saatten dolayı herhangi bir partinin oy kaybına sebep olmaksızın bu gerçekleştirilmiş olacak" değerlendirmesinde bulunmuştu.