Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

?SADECE DİPLOMA VEREN BİR KURUM OLMAYACAĞIZ?

?SADECE DİPLOMA VEREN  BİR KURUM OLMAYACAĞIZ?

Terme Meslek Yüksek Okulu Müdürü Erol Terzi, ?Bu yıl 3+1 uygulamalı eğitim modeli; 5 bölüm 7 program ile sadece diploma veren bir kurum değil öğrencileri her alanda hayata hazırlayan bir kurum olmak istiyoruz.?dedi.

Terme Meslek Yüksek Okulu Müdürü Erol Terzi, ?Bu yıl 3+1 uygulamalı eğitim modeli; 5 bölüm 7 program ile sadece diploma veren bir kurum değil öğrencileri her alanda hayata hazırlayan bir kurum olmak istiyoruz.?dedi.

OMÜ Terme Meslek Yüksek Okulu Müdürü Erol Terzi ?Artık üniversiteler sadece verdikleri diploma ile değil mezunların kariyer gelişimi, alanında istihdam edilmeleri ile de anılıyor. Biz sadece diploma veren bir kurum olmayacağız.? dedi.

MYO Müdürü Erol Terzi, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılına Muhasebe ve Vergi Uygulama Bölümü Muhasebe Programı, Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Pazarlama Programı, Dış Ticaret Programı, Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı, Gıda Kalite Kontrol ve Analizleri Programlarının yanısıra, bu dönem hoca ihtiyacını karşılarsak Lojistik ve Reklamcılık bölümlerine öğrenci alımına başlayacağız. Öğrenciler okulda öğrendiklerini sahada uygulayabilmeli, bilgilerini somutlaştırmalı ve kalıcı hale getirmeliler. Bizim öğrencilerimiz üç dönem okulda, son dönem iş yerinde eğitim görecekler ve öğrendiklerini pratiğe dönüştürebileceklerdir. Bu amaçla müfredatlarımızı ilçemizdeki firmaların ihtiyaçları doğrultusunda güncelledik.

Biz burada aynı zamanda öğrencilerimize girişimcilik eğitimi veriyoruz. Girişimciliğin mesleği yok biliyorsunuz. Her alanda girişimci olmamız lazım. Gençlerimizi mutlaka istihdama katmayı hedefliyoruz. Terme Meslek Yüksekokulu iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü karşılamak amacıyla bünyesinde yer alan tüm bilimsel teknolojik ve fiziki kaynakları etkin kullanarak mesleki bilgi ve beceriye sahip üretken araştırmacı katılımcı toplumsal ve mesleki değerlere saygılı bireyler yetiştirmek ve sektör paydaşlarıyla işbirliği de yaparak ülkemizin eğitim ve gelişme sürecine katkıda bulunmayı görev edinmiştir.? dedi.

Okul Müdürü Terzi, özellikle Terme ve çevre il, ilçelerin tercih konusunda Terme´yi dikkate almalarının önemini belirterek, ?Hedefimiz uluslararası eğitim ortamında mesleki eğitimi ve sunduğu imkanlarla örnek gösterilen bünyesinde yer almaktan gurur duyulan alanında lider bir meslek yüksekokulu olmaktır.?dedi.