Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ŞAHİN: ULUSLARARASI KAPIKAYA FEST DÜNYAYA AÇILAN PENCEREMİZ

ŞAHİN: ULUSLARARASI KAPIKAYA  FEST DÜNYAYA AÇILAN PENCEREMİZ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin Kapıkaya fest için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Zihni Şahin ? Kapıkaya fest dünyaya açılan penceremizdir.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, ?Samsunumuz Turizm potansiyeli çok yüksek bir şehirdir. Her ilçemizde turizm adına sayısız fırsatlar vardır. Bu nedenle Hedeflerimiz arasında Samsunumuzun turizm şehri olması da bulunmaktadır.?dedi

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN YOĞUN ÇALIŞMALAR
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin konu hakkında şunları söyledi: ?Kapıkaya festin ilkini geçen yıl gerçekleştirdik. Bu yıl ikincisi yapılacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkânlarımızı seferber ettik. Bu kapsamda öncelikle yurt dışından gelecek tüm yamaç paraşütçülerimizin ulaşım giderlerini karşıladık. Tanıtım çalışmalarına katkı verdik. Organizasyon alanında sahne düzeni, ses tesisatı, izleyici tribünleri, vatandaşlarımızın kullanması için duşluklar ve seyyar WC imkânlarını sağladık. Hemşehrilerimizin orada kullanımı için 50 adet ahşap piknik masası yaptırdık. Asar kale önüne su seviyesine göre alçalıp yükselen 18 metre uzunluğunda bir iskele yaptık. Paraşütçülerimizin kullanımına sunulmak üzere 5 adet pikap araç tahsis ettik. Yamaç paraşütü alanına ise 50 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğinde bir seyirci terası ve paraşütçülerimiz için 2 adet yıldızlı çardak yaptık.

SU- ELEKTRİK VE ULAŞIM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin yapılan diğer çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi: ?Festival alanında su ve elektrik ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bunun için 3 km.lik içme suyu hattı döşedik. Elektrik kullanımı içinde 40 KW´lık jeneratör tahsis ettik. 2 gün Festival alanından Kızılırmak Deltası Kuş cennetimize gezi düzenliyoruz. Festivalin devam ettiği 5 gün boyunca Samsun´dan Festival alanına ücretsiz otobüs seferleri koyduk. Otobüslerimiz AKM önünden günde 3 sefer olarak görev yapacaktır. Bu şekilde Samsunumuz ve ilçelerimizden festivale katılmak isteyen hemşehrilerimize ulaşım imkânı sağlıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi Kapıkaya fest´e davet ediyorum. Çok güzel bir ortamda ve etkinlikte olacaklardır. Her yıl gelmeyi arzu edeceklerdir. Bir yeniliğe daha imza attık. 20 kişilik Jetbot ile vatandaşlarımıza güzel bir hizmet sunuyoruz.?dedi.

KAPIKAYA VE KOLAY´A 2,6 MİLYON KAYNAK
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin Kapıkaya ve Kolay için 2.6 milyon tl imkan sağlanacağını ifade ederek şunları söyledi: ? Kapıkaya yamaç paraşütü alanına sosyal tesisler ve donatılar yapacağız. Bunun için OKA ile 1.6 milyon tutarında bir proje yürütüyoruz. Bu rakamın % 40´nı büyükşehir belediyesi olarak karşılayacağız. Kolay mahallemiz turizm bölgesidir. Burada imar planı çalışmaları yapacağız. İskele ile lojmanlar arasında ki 2.5 km uzunluğunda sahil yolu için 1 milyon TL ile ihaleye çıkıyoruz. Hedefimiz Samsunumuz 17 ilçesinde ki turizm potansiyellerini harekete geçirmektir.

SAMSUN TURİZM ŞEHRİ OLACAK
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı: ?Biz Samsunumuzu 17 ilçemiz ile birlikte değerlendiriyoruz. Her ilçemiz için çalışmalar yapacağız. Ekonomide ileriye gitmek için Daha çok yatırım, daha çok üretim, daha çok istihdam hedefliyoruz. Ekonomik canlanmanın ve istihdamın başka bir aracıda turizmdir. Samsunumuzu turizm şehri yapmak istiyoruz. Samsunumuzu kentsel dönüşümle yenileceğiz. Akıllı ulaşım sistemleri ile trafik problemini çözeceğiz. Sosyal belediyecilik kapsamında çok önemli çalışmalarımızı hayata geçireceğiz. Birlik ve beraberlik halinde Samsunumuzu daha ileriye taşıyacağız. Her zaman halkımızın içinde ve yanında olacağız. Samsunsporumuza ve spora katkı vereceğiz. Milli mücadele şehriyiz. Samsun her yönüyle bizim sevdamız. Bu duygular içinde çalışacağız. Samsunumuz için çok güzel şeyleri hayata geçireceğiz. İnsanlarımız mutlu olacaktır.

BAŞKAN ŞAHİN´DEN TEŞEKKÜR
Kapıkaya festivalimiz 2017 yılında Bafra Belediye başkanı olarak turizm hedefimizin bir parçasıydı. Bu amaçla başlattığımız ciddi bir değerdir. Bunun devam ettirilmesinden memnuniyet duyuyorum. Bafra Belediyemize ve emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Geçen yıl Samsun Büyükşehir eski Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz ilk kez düzenlediğimiz bu festivale çok ciddi destekler vermiş ve büyükşehir ekipleri gayret etmişti. Bir kez daha eski başkanımız ve milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Yılmaz ve tüm ekiplerimize çok teşekkür ediyorum.?dedi.