Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ŞAHİNKAYA KANYONU, EŞSİZ GÜZELLİĞİYLE TERMELİLERİ AĞIRLADI

ŞAHİNKAYA KANYONU, EŞSİZ  GÜZELLİĞİYLE TERMELİLERİ AĞIRLADI

Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu, görsel güzelliğiyle Termelileri hayran bıraktı.

Terme Amazon Kültür ve Dayanışma Derneği´nin 21 Temmuz 2019 Pazar günü düzenlediği Vezirköprü Şahinkaya Kanyon gezisine ilgi büyüktü.
Pazar günü saat 07.30´da Terme´den hareketle başlayan gezide katılımcılar Çakallı´da menemen eşliğinde kahvaltılarını yaptı. Saat 11.00´da Vezirköprü´ye ulaşan ekip, şehir içindeki tarihi yerlerden Adnan Menderes Parkı ve Köprülüler, Saat Kulesi, Tacettin Paşa Camisi ve Abdullah Derici Konağı ziyaretiyle tarihi yerlerin büyük bir bölümü gezilmiş oldu.

Bedesten çarşısını da gezen ekip, meşhur Vezirköprü semaverlerine büyük ilgi gösterdi. Bu arada Pazar günü olması dolayısıyla kapalı olan Fazıl Ahmet Paşa Kütüphanesi ve tarihî Taşhan´ı gezememek, ziyaretçileri üzdü.

Gezi sırasında bir sokakta tütün dizen işçileri görenler, bir anda onların etrafını çevirdiler. Gezi ekibinden tütünü ve tütün dizimini ilk defa görenler, işçileri ilgiyle seyrederek tütün dizimi ve kurutulması hakkında bilgi aldılar.

Şehir merkezi gezildikten sonra eşine az rastlanan özelliğiyle dikkat çeken Şahinkaya Kanyonu´na hareket eden ekip, göl kenarında yoğun bir kalabalıkla karşılaştı. Daha sonra tekneye binen gezginler kırk beş dakika süren konyon gezisinde eğlenceli vakit geçirdi. Bu arada çalan müzik eşliğinde bir grubun horon oynadığı görüldü. Altınkaya Baraj Gölü´nü doğal bir oluşumla ikiye ayıran kanyon; gölün en dar yeri olarak biliniyor. Şahinkaya Kanyonu; göl yüzeyinden dimdik yükselen kayaları, kayalık üzerindeki mağaraları ve ağaçların görüntüsüyle izleyenleri büyülüyor.
Tekneyle kanyonun gezilmesinden sonra tekrar şehir merkezine dönen ekip, Bedesten içindeki tarihi lokantada öğle yemeklerini yedi. Yemekten sonra bir grup Bedesten Çarşısında alışveriş yaptı.

Dernek Başkanı İsa Baş, bundan sonraki gezilerin, öncelik Gölyazı Bölgesindeki Akgöl ve Simenit Göllerinin tekneyle gezilip tanıtılması olmak üzere, Salıpazarı Garpu Kale, Dibekli Köyü Cüneyd-i Bağdad-i Türbesi ve Salıpazarı Karacaören Şelalesi olacağını ifade ederek, ?Bugün birlikte çok güzel bir gün geçirdik. Yeni yerler gördük, yakın çevremizi tanıdık. Geziye katılanların birbirleriyle uyumu takdire şayandı. Aynı ekibi ve arkadaşlarını bundan sonraki gezilerde de görmek isteriz.

Bu arada gezinin düzenlenmesine katkıda bulunan Yönetim Kurulu arkadaşlarım Ali Rıza Ultav, Hasan Özdemir, Meliha Uzun ve Mehmet Aksuoğlu´na, gezi boyunca bize rehberlik yaparak yardımcı olan Seyfi Günaçtı´ya, bize araç tahsis ederek gezinin gerçekleşmesini sağlayan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Başkan Yardımcısı Yasin Çakır´a ve katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum ? dedi.

Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, üye yakınları ve misafirlerin katılımıyla gerçekleşen gezi sonrası katılımcılar, geziden çok memnun kaldıklarını ifade ederek bu etkinliklerin daha sık yapılmasını istediler.