Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ŞAİR-YAZAR AHMET SEZGİN AY VAKTİNDE VUSLAT´TA

ŞAİR-YAZAR AHMET SEZGİN AY VAKTİNDE VUSLAT´TA

Radyo kültürünün git gide azaldığı günlerde, ilçemizdeki Tempo FM radyosunda, Ay Vaktinde Vuslat adıyla yayın yapan Mehmet Alp Güven ve Mehmet Öz´ün bu haftaki konuğu: Gazetemiz yazarı, eğitimci, Şair/Yazar Ahmet Sezgin´di.

Radyo kültürünün git gide azaldığı günlerde, ilçemizdeki Tempo FM radyosunda, Ay Vaktinde Vuslat adıyla yayın yapan Mehmet Alp Güven ve Mehmet Öz´ün bu haftaki konuğu: Gazetemiz yazarı, eğitimci, Şair/Yazar Ahmet Sezgin´di. 20 Temmuz Cuma günü saat 18.30´da başlayıp, 20.00´ de biten bir buçuk saatlik programda; kültürel, sanatsal, edebi konular üzerinde duruldu. Dilde yozlaşma, kültürel değerlerin azalması, edebiyata bakış gibi konular programın konularıydı. Programda bunun yanı sıra eğlenceli dakikalarda yaşandı. Akıcı program olduğunu dile getiren dinleyicilerden gelen olumlu mesajlar üzerine program yapımcıları: ?Kendi eş dost ve arkadaşlarımız bizleri dinliyor. Bunun dışında farklı kişilerin bizleri dinlediğini öğrendiğimizde, bizleri ihya ettiklerini söylüyoruz. Radyo dinlemekten uzaklaşıyoruz, bu da normal bir şey, günümüzde zaman ayırmak zor. Lakin bizleri dinleyenler zevkle dinlediklerini söylüyorlar. Radyo yerel olduğu için pek fazla alana ulaşamıyor. Bu yüzden programı kayıt altına alıp, internet yayıncılığı ile buluşturuyoruz ve paylaşarak değerli izleyenlere sunuyoruz.? dediler. Karınca kararınca böyle bir radyo programı yapmaya çalıştıklarını söyleyen yapımcılar; edebiyat, kültür, sanat adına projeler icra etmeye çalıştıklarını belirttiler. 

Termeli yazarları, şairleri, müzisyenleri, akademisyenleri konuk eden bu program, Cuma akşamlarının gönül sohbetleri olarak nitelendirildi. Program konuğu Ahmet Sezgin ise, 19 yıl önce radyoda program yaptığını ve 19 yıl sonra burada olmaktan büyük bir heyecan duyduğunu belirtti.