Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ŞAİR-YAZAR AHMET SEZGİN, GÜNEYSU ŞİİR ŞÖLENİ'NDE

ŞAİR-YAZAR AHMET SEZGİN,  GÜNEYSU ŞİİR ŞÖLENİ

Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin, 27 Aralık Pazar gecesi sanal ortamda "10. Güneysu Şiir Şöleni"ne şair olarak katıldı.

    Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin, 27 Aralık Pazar gecesi sanal ortamda "10. Güneysu Şiir Şöleni"ne şair olarak katıldı.  
    10. Güneysu Şiir Şöleni, İstiklal Marşı Şairimizin vefatının 84. yıldönümü olması sebebiyle 27 Aralık'ta gerçekleştirilerek Mehmet Akif, şairler tarafından hayırla yâd edildi.M.Akif ile ilgili konuşmalar yapıldı. 
    Gazetemiz yazarı Ahmet Sezgin de M.Akif ve İstiklal Marşı'mızdan bahsederek "Şahsiyet abidesi Mehmet Akif; gençlerimize örnek olabilecek büyük bir şair, yazar, düşünür ve dava adamıdır. Onun Safahat isimli muhteşem şiir kitabı, liselerimizde ders kitabı olarak okutulmalıdır. Onun dostu Mithat Cemal Kuntay'ın Mehmet Akif Ersoy isimli kitabıyla M.Akif'in büyük oğlu Emin Ersoy'un Babam Mehmet Akif isimli hatıra kitabı mutlaka okunmalıdır. İstiklal Marşı'mızın ruhu ve Mehmet Akif, iyi anlaşılmalıdır. TBMM tarafından 2021 yılının İstiklal Marşı Yılı ilan edilmesi beni çok mutlu etti. Vesile olanlardan Allah razı olsun." dedi ve  "Aşka Çağrı" isimli şiirini okudu. 
    Eğitimci- Şair Ahmet Sezgin: "1995 yılında Osmaniye'de yapılan Güneysu Şiir Şöleni'ne katılmak nasip olmuştu. Tam çeyrek asır sonra yine bir Güneysu Şiir Şöleni'nde şair olarak yer almak benim için çok anlamlı. Ayrıca 1986 yılında üniversitede öğrenciyken bir şiirimin ilk defa Güneysu dergisinde yayınlanması, şairlik hayatım için büyük bir öneme sahip olmuştur. Bu sebeple Şair Bestami Yazgan üstadıma çok teşekkür ederim." dedi.  
    10. Güneysu Şiir Şöleni'ne Ahmet Sezgin dışında ülkenin çeşitli vilayetlerinden Osman Arslan, Nilüfer A. Zontul, İlkay Coşkun, Vildan Poyraz Coşkun, İzzet Irmak, Mehmet Ali Kalkan, Ersin Kartal, Songül Özel, Ercan Sağlam, Hüseyin Uzel, Hümeyra Yargıcı, Bestami Yazgan gibi önemli şairler de katıldı.   
    Ayrıca Hanifi Gökhan Yazıcıoğlu, Güneysu isimli ezgisiyle şiir şölenine renk kattı. 
    10. Güneysu Şiir Şöleni'nin moderatörlüğünü Güneysu Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni, Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Doğru yaptı. Şairlerin biyografilerini tek tek okudu.
    "İnşallah 11. Güneysu Şiir Şöleni'mizi yüz yüze yapmak nasip olur.Şölenin hazırlamasında büyük katkı sunan Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir Beye ve Güneysu Dergimizin Yazı İşleri Müdürü Şükrü Tozluklu Beye, şölenimize katılan bütün şairlerimize çok teşekkür ederim." dedi. 
    10. Güneysu Şiir Şöleni, Osnaniye'de yayın yapan  Radyo 80'de, radyonun yutup ve facebook adreslerinde canlı olarak yayımlandı. Programa şiirseverler büyük ilgi gösterdi. 
    Biz de Bilgi Gazetesi olarak yazar ve şairimiz Ahmet Sezgin Hocamızı, Güneysu Dergisi'ni, bütün şairleri tebrik ediyoruz. Hbr: Berkan KARAPIÇAK