Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ŞAİR-YAZAR AHMET SEZGİN İLE OKUMA VE YAZMA YOLCULUĞU  

ŞAİR-YAZAR AHMET SEZGİN İLE OKUMA VE YAZMA YOLCULUĞU  

Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, Ünye Fen Lisesinde "Okulun Kalbi Kütüphane" projesi çerçevesinde 2 Kasım 2022 Çarşamba günü "Okuma ve Yazma Yolculuğu" konulu bir söyleşide bulundu ve kitaplarını imzaladı.

Ahmet Sezgin, öğrencilere ilkokul yıllarından başlayarak okuma ve yazma serüveninden bahsetti. Gurbetteki babasına 7 yaşında yazmaya başladığı hasret mektuplarıyla yazmayı sevdiğini, ilkokul öğretmeni Naile Binatlı'nın yüreğine çok dokunduğunu, kitabın ve televizyonun olmadığı köyde, çocukluk döneminde tabiat kitabını okumaya çalıştığını; radyodan, annesinden ve büyüklerinden dinlediği türkülerin, masalların, halk hikâyelerinin, destanların gönül dünyasını beslediğini, ortaokulda Polyanna kitabından çok etkilendiğini, lisede Mustafa Rıfat ağabeyiyle harçlıklarından biriktirip gazete ve kitap aldıklarını,   Mehmet Âkif, Necip Fazıl, Peyami Safa, Gazzali gibi yazarlardan beslendiklerini, lise son sınıfta Şemsettin Sami'nin Kamus-i Türki isimli sözlüğünü bile kullanmaya başladığını, üniversite yıllarında okumanın aşka dönüştüğünü, elektriksiz evde kaldığı yılda 200'den fazla kitap okuduğunu; mektup, şiir, deneme yazdığını, okuma ve yazmanın ruhun ve beynin gıdası olduğunu, insanı rehabilite ettiğini, kültürlü insanların evlerinde zengin kütüphaneye sahip olması gerektiğini söyledi. Hüzün Yağmurları isimli şiir kitabından iki şiirini okudu. Öğrenci ve öğretmenlerin ilgisi ve heyecanı yüksekti.

Şair-Yazar Ahmet Sezgin, söyleşi sonunda "Gençler İçin Hikâye Antolojisi" ile "Aşk Medeniyetine Yolculuk" isimli kitaplarını imzaladı.

Program sonunda Okul Müdürü Erdoğan Bölükbaş, Ahmet Sezgin'e söyleşi sebebiyle bir buket çiçekle teşekkür belgesi takdim etti. Programı organize eden Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Banu Kapıcı da yazarımıza teşekkür etti.

Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, programla ilgili şöyle söyledi: "Okuma ve yazma konusunda  güzel ve anlamlı bir söyleşi oldu. Ünye Fen Lisesinde öğretmenlik yapan eski öğrencim Metin Öztürk ile yıllar önce aynı dershanede görev yaptığımız Necip Murat Çalışkan, Bengül Çalışkan ve Hüseyin Durmuş isimli değerli  öğretmenlerle bu program vesilesiyle görüşüp hasret gidermek anlamlıydı. Okula bizi dinlemek için gelen Mustafa Bal ve Zeki Ordu isimli eğitimci dostlarımın güzel sürprizleri de beni çok mutlu etti. "Okulun Kalbi Kütüphane" projesinin mimarı olarak bizi söyleşi ve imza etkinliği için Ünye Fen Lisesine davet edip gençlerle buluşturan kıymetli Banu Kapıcı Hocamla bizimle yakından ilgilenen Okul Müdürü Erdoğan Bölükbaş ve Rehber Öğretmeni Ayhan Kapıcı Hocamlara çok teşekkür ederim."