Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ŞAİR EVLENMESİ” SAHNELENDİ

 ŞAİR EVLENMESİ” SAHNELENDİ

Amazon Tiyatrosu Terme Belediyesi Kültür Salonunda 2014-2015 tiyatro sezonunun ilk oyununu sahneye koydu.

Amazon Tiyatrosu Terme Belediyesi Kültür Salonunda 2014-2015 tiyatro sezonunun ilk oyununu sahneye koydu. Türk Edebiyatının ilk yazılı tiyatrosu olan İbrahim Şinasi`nin yazdığı Şair Evlenmesi oyunu, müzik ve kostümleriyle seyirciyi büyüledi.
Görücü usulü evliliğin sakıncalarının anlatıldığı oyun 15 Nisan 2015 Çarşamba akşamı izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Nermin Yılmaz`ın yönettiği oyunda 18 kursiyer rol aldı. Tiyatroya Kent Konseyi Başkanı Mustafa Güler, Yurtkur Müdürü Fikri Sayılır, Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Zeynep Sayılır, Türk Eğitim Sen Terme Temsilciliği Başkanı Erdal Şengül, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vahit Duran, okul müdürleri ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

Tiyatro öncesinde konuşma yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şenol Yılmaz, Bütün engellemelere ve kurulan kumpaslara rağmen Nermin Yılmaz ve öğrencileri oyunlarını sahneye koymayı yine başardı. Tiyatroya ve kursiyerlere yönelik haksız saldırıları bugün sahneye konulan oyun boşa çıkarmaya yetmiştir. Türk Eğitim Sen`in çelenginde yer alan `tiyatrolar kapanmasın` temennisine gönülden katılıyorum. Sizler burada bulunmakla bu mesaja destek verdiğinizi gösterdiniz. Tiyatroya ve sanata verdiğiniz destekten dolayı Terme Belediye Başkanı Şenol Kul`a ve belediye çalışanlarına ve salona teşrif ettiğiniz için sizlere teşekkür ederim.”diyerek salonda bulunanların ve tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik etti.

Nermin Yılmaz`ın sezonun ilk oyunu olarak sahneye koyduğu Şair Evlenmesinden sonra, 24 Nisan 2015`te Terme Belediyesi işbirliğiyle çocuk oyunu olan Bencille Tembel, 26 Nisan 2015`te Terme Belediyesi, Terçep ve Amazon Tiyatrosu işbirliğiyle, Çernobil nükleer santralinin patlamasının 29..yıldönümü nedeniyle Nermin Yılmaz`ın yazdığı Karadeniz Yanıyor, yine Terme`ye yapılması düşünülen termik santrallere karşı 27 Nisan 2015`te Terçep ve Amazon Tiyatrosu işbirliğiyle Ufuklar Kararmasın adlı oyunlar sahneye konulacak.