Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

SALIPAZARI´NDA ÖRNEK ETKİNLİK

SALIPAZARI´NDA ÖRNEK ETKİNLİK

Salıpazarı Belediyesi ve bazı Sivil Toplum kuruluşlarının işbirliği ile 15 Eylül Cumartesi ´Dünya Çöp Toplama Günü´nde Salıpazarı ilçesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Ekolojik Hayat Bisiklet Derneği´nin (EKOBİD) öncülüğünde yapılan etkinliğe ayrıca Salıpazarı Belediyesi, Salıpazarı Turizm ve Tanıtma Derneği ve Salıpazarı Bisiklet Topluluğu (SALBİT) katıldı.
Çeşitli mesleklere mensup; Samsun, Çarşamba ve Salıpazarı´ndan 25 bisikletli Cumhuriyet Meydanı´nda toplanarak Belediye Başkanı Halil Akgül ile tanıştırıldı. EKOBİD Başkanı, çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra, Başkan Halil Akgül´ün de bizzat katıldığı topluluk, iş eldivenlerini giyerek Salıpazarı caddelerinde çöp topladılar. Etkinliğin bu bölümüne Salıpazarı Belediye personeli ile İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı´nda görevli er ve erbaşlar da katıldı. Çöp toplama işleminden sonra Başkan Halil Akgül, katılımcılara çay ve pasta ikramında bulundu.
Gazetemiz adına Seyfi GÜNAÇTI´nın takip ettiği etkinlikte EKOBİD üyeleri daha sonra yeni açılan Salıpazarı Parkına çadırlarını kurdular. Hep birlikte yenilen öğle yemeğinden sonra bisikletçiler, büyük bölümü rampalardan oluşan 14 km.lik Garpu Kale yoluna girerek pedal çevirmeye başladılar. Ekip, öyle dik yokuşlarla karşılaştı ki zaman zaman kendilerini taşıyan bisikletleri onlar taşımak zorunda kaldılar ve sonunda hedef mekân Garpu Kale´ye ulaştılar.
Yağmur, dönüş yolunda ekibi yakaladı ama orada bırakmadı. Şehre inen katılımcılar, çadırlarının şiddetli yağmurdan olumsuz etkilendiğini gördüler. Ama halinden şikâyet eden olmadı.
Akşam Salıpazarı´ndaki çadırlarında konaklayan ekip ertesi gün Karacaören Şelaleleri´ne gittiler. Burada köylülerin hazırladığı yemek ve çay ikramı ve köylünün ilgisi, önceki günün yorgunluğunu unutturdu. Şelalenin gezilmesi ile ekip proğramını tamamladı.