Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

SAMSUN iNŞAAT FUARI 2018 AÇILDI

SAMSUN iNŞAAT FUARI 2018 AÇILDI

Samsun´da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Samsun İnşaat Fuarı 2018´in açılışı yapıldı. Geçen yıl yaklaşık 35 bin ziyaretçi ağırlayan Samsun İnşaat Fuarı, bu yıl kendini daha da geliştirerek daha fazla ziyaretçiye ulaşmayı hedefliyor.

Samsun´da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Samsun İnşaat Fuarı 2018´in açılışı yapıldı. Geçen yıl yaklaşık 35 bin ziyaretçi ağırlayan Samsun İnşaat Fuarı, bu yıl kendini daha da geliştirerek daha fazla ziyaretçiye ulaşmayı hedefliyor
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, Samsun Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve KOSGEB´in destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan Samsun İnşaat Fuarı 2018 4´üncü Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı 22-25 Mart tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi´nde açık olacak. Fuarın açılışına Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanları, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, firma sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYMAK: SAMSUN FUAR KENTİ
Vali Osman Kaymak, Samsun Fuar ve Kongre Merkezi´nde düzenlenen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, kentin fuar kenti kimliğini koruduğunu söyledi. Fuarların kentin ekonomik gelişimine katkı sağladığına işaret eden Kaymak, "Turizmde, tarımda, sağlıkta, sporda ve istihdamda mevcut altyapımızı çok daha iyi kullanırsak Samsun çok daha iyi yerlere gelecektir. Samsun artık göç veren değil, göç alan bir il. Son verilere göre artık Ordu ve Trabzon´dan Samsun´a geliyorlar. Samsun artık Karadeniz´in amiral ili" dedi.

YILMAZ: 3 NİSAN´DA BAŞLIYOR
Türkiye´de 22 milyon konut olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ise, "22 milyon konut yüzde 10 oranında 2 milyon 200 bin konut her sene yenileniyor. Bunun üzerine nüfus artışı ve çeşitli nedenlerden ötürü konut artışını hesaba katarsak senede 4-4,5 milyon Türkiye konut üretiyor. Bu birçok ülkenin nüfusundan fazla. Bunun yanında bizim fuarlarımıza Karadeniz´e kıyısı olan ülkelerden uçakla ziyaretçimiz geldiğinde ben rahat edeceğim. Artık Samsunumuz dışa açılan bir performans sergileyeceğiz. 3 Nisan itibariyle Krasnodar uçuşlarımız başlayacak. 6 ay kadar bu uçuşlardan doğan zararı biz karşılayacağız. Haftada iki gün geliş gidiş olacak. Zamanla ilişkilerimiz gelişecektir. Ortaklaşa işler yapabileceğiz. Kazan kazan anlayışına dayalı iş yapacağız. Bu sistem oturduğunda Samsun´u kimse tutamaz" şeklinde konuştu. Gazete Gerçek