Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

SAMSUN TARIM FUARI 3. KEZ KAPILARINI AÇTI

SAMSUN TARIM FUARI  3. KEZ KAPILARINI AÇTI

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından düzenlenen 2017 Samsun Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarında Terme´den de katılan Oda ve firmalar stantda yer aldı.

Fuar, 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi´nde yoğun katılımla gerçekleşti. Açılış programına birçok önemli firmanın temsilcileri ve yabancı ülkeden gelen misafirlerin yanı sıra, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, iş adamları, oda başkanları katıldı.
TERME ZİRAAT ODASI DA YER ALDI
Fuara Terme´den de katılım oldu.
Terme Ziraat Odası tarafından açılan stant 5 gün boyunca ziyaretçilerin akınına uğradı. Ziraat Odası tarafından ziyaretçilere Terme yöresine ait iç fındık ikram edilirken, birer kiloluk pirinç ve mısır unu hediye edildi. Ziyaretçiler, verilen hediyelerden memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür etti. 5 gün boyunca Ziraat Odası standında yer alan Oda Başkanı Ferda Ergün, Genel Sekreter Mehmet Öztürk ve tarım danışmanları, Terme ürünlerini tanıttılar.

YAŞAR MAKİNE VE
ÖZDEMİR TARIM DA
FUAR DA YER ALDI
Fuarda 2. kez yer alan Yaşar Makina Sanayi Ticaret Ltd.Şti., açtığı stantda tahıl kurutma makinesinin tanıtımını yaptı. Tanıtımı yapılan makine, yurtiçi ve yurtdışı ziyaretçiler tarafından ilgi görürken talepler alındı.
Özdemir Tarım da, bayisi olduğu Massey Ferguson traktörlerini tanıttı.


BAFRA ONUR KONUĞU
Konuşmasında, bu yıl Bafra´nın onur konuğu olarak seçildiğine değinerek başlayan Alagöz ?Biz onur konuklarını hep dışarılarda aradık. Başka şehirler ve ülkelerden kimleri getirebiliriz dedik. Ama bu yıl Bafra onur konuğumuz olarak seçildi. 2. müjde ise geçen yıla nazaran yabancı sayımızda 2 kat artış yaşandı. 220 tane yabancı iş adamını inşallah fuarımızda ağırlayacağız. 3. güzellik ise geçen sene hiç katılmayan ulusal çaplı firmalar bu yıl fuarımıza katılarak, Samsun fuarlarına olan güvenlerini gösterdiler? dedi.

GÖÇÜ ENGELLEYİP, TARIMA TEŞVİK ÇABASINDAYIZ
Büyükşehir Belediyesini, Büyükşehir Belediyesi Yasası ile Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı kurduğuna değinen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, ?Bu çerçevede kırsaldaki tarıma yatırım yapmak isteyen ve tarımdan geçimini sağlamak isteyenlere her türlü katkı sağlamaya başladık. Kırsaldaki fiziki altyapıyı belirli noktaya getirerek, oradaki köylerdeki göçü engelleyerek, oradaki vatandaşlarımızın tarımla uğraşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Başkanımız da bunu çok önemsiyor? şeklinde konuştu.

ÜLKEMİZ TARIMSAL HASILATDA AVRUPA 1.Sİ DÜNYA 8.Sİ
Konuşmasında fuarların, ticaretin gelişmesine önemli katkısı olduğunu dile getiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özlü, ?Tarım insanoğlunun modası geçmeyen bir üretim faaliyetidir. Ülkemizde 23,8 milyon hektar alanda tarımsal üretim yapıyoruz.
Buna çay ve meralarımızı da ilave ettiğimizde bu alan 38,4 milyon hektar alana çıkıyor. Ülkemiz tarımsal hasıla bakımından 158 milyar TL ile Avrupa´da 1., dünyada ise 8. sıradadır.
Bu sayede 150 adet tarımsal ürünü ekonomik olarak yürütebiliyoruz. 2017 yılı itibariyle toplam sığır varlığımız 14,8 milyona, küçükbaş hayvan varlığımız ise 44,5 milyona ulaşmış, kanatlı sayımız 350 milyon adet, arı kovanımız ise 7,9 milyon adettir. 2016 yılında su üretimimiz 18,5 milyon ton yani 18,5 milyar litredir. Yumurta üretimimiz de 18,1 milyar adettir?dedi.