Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

SAMSUN, YERLİ OTOMOBİL ÜRETİMİNE TALİP

SAMSUN, YERLİ OTOMOBİL ÜRETİMİNE TALİP

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Milletvekili Hasan Basri Kurt, ´Yerli Otomobil´de Samsun´un merkez olması için bölge illeri nezdinde bir çalışma başlatıyor.

Türkiye, ´yerli otomobil´ üretimine başlamak için düğmeye basarken üretim merkezinin Samsun olması yönündeki çabalar da artarak devam ediyor. Milletvekili Hasan Basri Kurt, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile birlikte, üretim merkezinin Samsun olması yönünde bölge illerinden destek almak için bir dizi girişimine başlayacaklarını açıkladı.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Hasan Basri Kurt, "Yerli otomobil projesi ülke genelinde heyecan yarattığı gibi üretim merkezi konusunda da Samsunlular olarak ayrı bir heyecan ve isteğe sahibiz. Bunu yapabilmek için de, merkezi Samsun olacak şekilde Karadeniz Bölgesi olarak üretime talip olmalıyız" dedi.


MARMARA BÖLGESİ, SIKIŞTI KALDI
Karadeniz´in uzun yıllardır göç veren bir bölge olarak bilindiğine dikkati çeken Hasan Basri Kurt, "Göçün büyük çoğunluğunu da Marmara Bölgesi´ne veriyor. Evet, orada bir sanayi tecrübesi bulunmakta ama öte yandan Türkiye adeta bu bölgeye sıkıştı kaldı. Hem bunu açmak, hem Karadeniz´den gelen büyük göçü durdurmak için planlama yapılması gerektiğine inanıyoruz. İşte yerli otomobil üretim projesi de bu planlamayı yapmak için bize bir fırsat sundu" diye konuştu.

KARADENİZ´DE SAMSUN ÖNE ÇIKIYOR
Yerli otomobil üretim merkezi için geniş arazilere, ulaşım ağı imkanlarına ihtiyaç olduğunu belirten Kurt, "Samsun, hava, kara ve deniz ulaşım imkanları ile otomatikman Karadeniz Bölgesi´nde öne çıkıyor. Ayrıca müsait arazileri de var, enerji imkanları da. Ordu, Amasya, Çorum, hatta Trabzon´un böyle bir yatırım için düşünülmesi çok ama çok zor" dedi.

BÖLGE MİLLETVEKİLERİYLE GÖRÜŞME
Bu nedenle, bu hafta başından itibaren Bakan Demircan ile birlikte bölge illeri milletvekilleriyle görüşmelere başlayacaklarını açıklayan Kurt, "Onlara, gelin yerli otomobile Karadeniz Bölgesi olarak talip olalım, diyeceğiz. Bunun merkezinin Samsun olması konusundaki görüşlerimizi aktaracağız. Gerekli desteği bulacağımıza ve yardımlaşmanın sağlanacağına inanıyoruz" diye konuştu.

ÇOK BÜYÜK PRESTİJ SAĞLAYACAK
Milletvekili Hasan Basri Kurt, projenin çok büyük bir istihdam imkanı yaratacağına da vurgu yaparak, "Ayrıca çok önemli bir konu da, sağlayacağı prestij olacak. İstihdamın yanısıra oluşturacağı yan sanayi, çok daha büyük ekonomik kazanımlar getirecek. Bunun için yerli otomobili üretecek sanayicilere ne sunacağımız çok önemli" dedi.