Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

SAMSUN İÇİN TURUNCU KOD UYARISI

SAMSUN İÇİN TURUNCU KOD UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Samsun dahil 31 kente turuncu kod uyarısı verdi.

    Meteoroloji'nin uyarı haritasında bugün için 33 kente sarı, Samsun dahil 31 kente de turuncu kodlu uyarı verildi. İstanbul başta olmak üzere; Aydın, Bitlis, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kırklareli, Muğla, Ordu, Siirt, Tunceli, Van, Bayburt, Yalova, Şırnak, Trabzon, Tekirdağ, Sinop, Samsun, Rize, Muş, Manisa, İzmir, Gümüşhane, Bursa, Bingöl, Balıkesir, Artvin ve Ağrı için turuncu kodlu uyarı verildi.
    TURUNCU KOD NEDİR?
    Turuncu, havayla ilgili "tehlikeli durum"larda kullanılıyor. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor.

    KUVVETLİ RÜZGAR VE  FIRTINA UYARISI
    Bölgemiz genelinde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-70 km/sa) yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden; soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.