Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ‘Ulusal Kanser Haftası’yla ilgi mesaj yayımladı.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ‘Ulusal Kanser Haftası’yla ilgi mesaj yayımladı.

1-7 Nisan tarihleri arasında ‘Ulusal Kanser Haftası’ etkinlikleri düzenlendiğini hatırlatan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülküf Dağlı konuyla ilgili bir mesaj yayımladı.

Erken teşhisin hayati önem taşıdığı, kanser ve kanserden korunma konusunda vatandaşlarımızın farkındalığını artırmak hedefiyle ülkemizde her yıl 1-7 Nisan tarihleri arasında ‘Ulusal Kanser Haftası’ etkinlikleri düzenlendiğini hatırlatan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülküf Dağlı konuyla ilgili bir mesaj yayımladı.
Vali Dağlı mesajında “Kanser konusunda toplumsal bilincin geliştirilmesi ve kanser taramaları kanserle mücadelenin olmazsa olmazlarıdır. Kanser hastalığına yakalandıktan sonra ise erken tanı oldukça önemlidir. Erken tanı ve tedavi ile kanserli hastalarda önemli oranda iyileşme mümkün olabilmektedir.
İlimizde başta İlkadım, Atakum, Bafra, Çarşamba (KETEM) Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi olmak üzere Aile Sağlığı Merkezleri ve İlçe Sağlık Müdürlükleri/Toplum Sağlığı Merkezleri aracılığıyla ücretsiz olarak taramalar yapılmaktadır.
Vatandaşlarımıza herhangi bir belirti yokken dahi tarama yaptırmalarını tavsiye ediyor, herhangi bir sebeple kanserden şüphelendikleri anda ise hiç zaman kaybetmeden bu merkezlere müracaatta bulunmalarını önemle istirham ediyorum.
Ulusal Kanser Haftası münasebetiyle yapılacak etkinliklerin bu konudaki farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ediyor, kanserle mücadele eden vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”ifadelerine yer verdi.