Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

SAMSUN VALİSİ KAYMAK'TAN KALABALIK YERLERDEN UZAK DURUN ÇAĞRISI

SAMSUN VALİSİ KAYMAK

Samsun'da Korona Virüs tehlikesi nedeniyle tavsiye edilen açılış ve kapanış saati uygulamasına uymayan AVM'ler tepki çekerken, Samsun Valisi Osman Kaymak'tan "Olay çok ciddi ve kalabalık ortamlardan uzak durmamız gerekiyor" açıklaması geldi.

    Samsun Valisi Osman Kaymak, Korona Virüsün tehlikeli ve ciddi bir tehlike olduğunu hatırlattı, vatandaşlara alış veriş merkezi, kahvehaneler gibi kalabalık yerlerden uzak durmaları çağrısında bulundu.
    Samsun'da bazı alış veriş merkezleri, Korona Virüs tehlikesi nedeniyle AVM'ler tavsiye edilen açılışkapanış saati uygulamasına uymazken, bu durum vatandaşların da tepkisini çekti.
    Korona Virüs'ün bulaşma tehlikesinin kalabalık ortamlarda daha fazla olduğu belirtilirken, Samsun'da AVM'lerin söz konusu virüse karşı önlem amaçlı tavsiye edilen açılış kapanış saati uygulamasına uymak için Samsun Valisi Osman Kaymak'tan talimat bekledikleri öğrenildi. İnsan yaşamı söz konusuyken, dünyayı etkisi altına alan ve ölümlere neden olan Korona Virüs ile ilgili insiyatif almayıp, tavsiye edilen açılış-kapanış saati uygulamasına uymayan AVM'lerin Vali'den talimat beklemeleri şaşkınlık yarattı.
    Samsun Valisi Osman Kaymak ise Korona Virüs ile ilgili yaptığı açıklamada alış veriş merkezlerine değil, vatandaşın bizzat kendisine talimat vererek, "Olay çok ciddi ve kalabalık ortamlardan uzak durmamız gerekiyor. Vatandaşlarımız alışveriş merkezleri, kahvehaneler gibi umuma açık yerlerden uzak dursun" dedi. Habermerkezi