Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Samsun Valisi Orhan Tavlı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Samsun Valisi Orhan Tavlı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Samsun Valisi Orhan Tavlı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında;

"Kıymetli Samsunlular;

Türkiye Cumhuriyeti’mizin 100. Yılı’na kavuşmanın onur, gurur ve heyecanını millet olarak hep birlikte yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Samsun’u ve Samsun halkını gördüğüm zaman, memlekete ve millete ait bütün düşünce ve kararlarımın yerine getirilebileceğine bir defa daha kuvvetle inanmıştım." sözleriyle ifade ettiği üzere Cumhuriyetimizin kuruluşuyla sonuçlanan Milli Mücadele’nin başlangıcına ev sahipliği yapan ilk adım şehri Samsun olarak duyduğumuz gurur ve mutluluk bugün çok daha fazla.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kahraman milletimizin bundan 100 yıl önce çok zor şartlarda ağır bedeller ödeyerek, yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle “Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare” şekli olarak 29 Ekim 1923’te kurduğu ve bizlere en değerli miras olarak bıraktığı Cumhuriyetimize bizler de tüm kazanımlarıyla birlikte sonsuza kadar sahip çıkacak, milli ve manevi değerlerimizden aldığımız güçle ekonomisi, sanayisi, eğitimi, spor ve turizmi başta olmak üzere her bakımdan müreffeh bir Türkiye Cumhuriyeti hedefine ulaşmak için gayretle çalışmayı sürdüreceğiz.

Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisi olan ve getirdiği yeniliklerle modern Türkiye’nin mayasını oluşturan Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemiz sürekli gelişen sosyo-ekonomik yapısı, dinamik ve çalışkan nüfusuyla dünyada söz sahibi bir ülke haline gelmiş, geride kalan bir asırlık süreç içerisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedef olan muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkma yolunda çok önemli mesafeler kat etmiştir.

Bir yandan birçok alanda yeni yatırımlarla ülkemizin dört bir yanında büyük gelişmeler yaşanırken diğer yanda yeraltı kaynaklarımızla ülkemiz enerji konusunda bağımsızlığa doğru emin adımlarla ilerlemekte, gurur duyduğu şanlı geçmişinden aldığı güçle geleceğe de güvenle yürümektedir.

İnsansız savaş uçağı Kızılelma, milli muharip uçak Kaan ve yerli otomobilimiz TOGG gibi yüksek teknoloji ürünleri ve Türkiye Yüzyılı vizyonuyla etkileyici bir şekilde başlayan Cumhuriyetimizin 100. Yılı, stratejik atılımlarla ülkemizin müreffeh geleceği hususunda önemli bir dönüm noktası olmuştur.

Başta bilim ve teknoloji olmak üzere her alanda hep ön saflarda yer alacağına yürekten inandığımız geleceğimizin teminatı gençlerimiz sayesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı’yla başlayan bu yüzyılın siyasi, ekonomik, teknolojik, askeri, diplomatik başta olmak üzere her alanda Türkiye Yüzyılı olacağına yürekten inanıyoruz.

Bu düşüncelerle; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyorum.

Bağımsızlığımız uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyorum.

Cumhuriyet’imizin 100. Yılı kutlu olsun!" ifadelerine yer verdi.