Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

SAMSUN VALİSİ ORHAN TAVLI GÖREVE BAŞLADI

SAMSUN VALİSİ ORHAN TAVLI GÖREVE BAŞLADI

Samsun Valisi olarak göreve başlayan Orhan Tavlı tüm Samsun halkına bir mesaj yayımladı.

Kıymetli Samsunlu Hemşehrilerim şeklinde başladığı mesajında Vali Tavlı “Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle 10.08.2023 tarihli ve 32275 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile atandığım, tarihimizde çok önemli bir yere sahip, Millî Mücadele’nin meşalesinin yakıldığı, bağımsızlığımızın ilk adımının atıldığı kadim şehir Samsun’da görevime başlamanın onurunu ve gururunu yaşıyorum.
Aziz Türk milletinin kurtuluşu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk adımı attığı, temiz yürekli, yiğit ve fedakâr insanların şehri Samsun’da Vali olarak görev yapma ve Samsunlu hemşehrilerime hizmet etme fırsatını bana nasip eden Yüce Mevla’ya hamdolsun.
Beni Samsun gibi güzel bir şehirde valilik görevine lâyık gören, bu güzel şehrin sahip olduğu tüm değerlere ve Samsunlu hemşehrilerimize hizmet etme fırsatını veren saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanımıza ve bakanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.
Görev yapacağım süre içerisinde bu güzide şehrin her anlamda daha ileriye taşınması için mesai arkadaşlarımızla var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bütün bunları Samsun’umuzun bir parçası ve gönüllüsü olarak gerçekleştirecek olmaktan büyük onur duyacağım. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı şehrimizin; tarım, turizm, ticaret ve teknolojide güçlü olduğu alanlarını öne çıkaracağız. Yerel ve bölgesel kalkınma bakış açısıyla her alanda yeni ve uygulanabilir projeler hazırlayıp “Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla bu güzel şehrimizi hedeflerine hep birlikte ulaştıracağız.
Sahip olduğu kültürel ve tarihî mirası ile medeniyetimizin önemli merkezlerinden olan ve aynı zamanda eşsiz doğal güzellikleri ile Karadeniz’in incisi olan Samsun’umuzun kalkınması, devam eden yatırımların sonuçlandırılması ve yenilerinin gerçekleştirilmesi için Samsunlu vatandaşlarımız ve ilgili tüm kesimlerle iş birliği, güç birliği içinde hareket ederek, mesai mefhumu gözetmeksizin sonuç odaklı proje ve yatırımlarla Samsun’umuzu daha ileriye taşıyacak çalışmalar gerçekleştireceğiz.
 “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Şehri” olarak anılan, Karadeniz Bölgesi’nin eğitim, sağlık, sanayi, ticaret, ulaşım ve ekonomik açıdan en gelişmiş şehri olan Samsun’umuzun bütün değerlerine sahip çıkmak, bu değerleri korumak ve geliştirmek için atanmış değil adanmış bir anlayışla millî ve manevi değerlerimiz, devletimiz ve aziz milletimizden aldığımız güçle var gücümüzle çalışacağız.
 Kamu hizmetlerinin etkin, hızlı, verimli ve sağlıklı yürütülmesinin sağlanması vatandaşlarımızın ihtiyaç, talep ve beklentilerinin karşılanması amacıyla gerçekleştireceğimiz çalışmalarımızda milletvekillerimiz, siyasi partilerimiz, belediyelerimiz, üniversitelerimiz, adli kuruluşlarımız, askerî kuruluşlarımız, basın mensuplarımız, vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla dayanışma ve iş birliği içerisinde çalışacağımıza canı yürekten inanıyorum.
Görev yaptığım diğer şehirlerde olduğu gibi Samsun’da da aziz şehit ailelerimizin ve kahraman gazilerimizin emrinde ve hizmetinde olacağız. Şehitlerimizin aziz hatıralarını sonsuza dek yaşatmak, onların emanetlerine sahip çıkmak öncelikli görevimiz olacaktır. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.
Doğal, kültürel ve tarihî zenginlikleri, bereketli toprakları, gelişmiş altyapısı ve sanayisinin yanında bu şehrin markası olan Samsunspor’umuz başta olmak üzere tüm spor dallarındaki kulüp ve sporcularımızın da her zaman yanlarında olacağız. Sporun her dalında öne çıkan bir Samsun için çalışacağız.
Bugüne kadar Samsun’a hizmet eden, ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sunan tüm devlet erkânı ve hizmet bayrağını teslim aldığım Sayın Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı başta olmak üzere tüm valilerimize, milletvekillerimize, her kademedeki bürokratlara, sivil toplum kuruluşlarına, gerçek ve tüzel kişilere, kanaat önderlerine de gönülden teşekkür ediyorum.
Bu vesile ile tebrik için şahsıma çiçek gönderilmemesini; bunun yerine depremden etkilenen vatandaşlarımız için AFAD’a bağışta bulunulmasını istirham ediyor, Samsunlu hemşehrilerimi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”