Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

?SAMSUN´A 29 KATRiLYON LiRALIK YATIRIM YAPTIK´

?SAMSUN´A 29 KATRiLYON LiRALIK YATIRIM YAPTIK´

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen mitingde Samsunlulara seslendi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Mart Pazar günü Samsun Cumhuriyet Meydanı´ndan Samsunlulara seslendi.
Erdoğan konuşmasına "Sevdasından Karadeniz tutuşur, öfkesi düşmana seldir Samsun´un, cahiller ne yana giderse gitsin, yolu gidilecek yoldur Samsun´un." sözleriyle başladı. Yüz bin kişinin bir araya geldiği belirtilen miting alanında Erdoğan, Samsunluların sevgi seliyle karşılandı. Erdoğan için çevre il ve ilçelerden de bir çok kişi Samsun´a geldi.

BUGÜN SİZLERİ BİR KEZ DAHA YÜREKTEN SELAMLIYORUM
Samsun ve ilçelerini selamlayan Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde şahsına, AK Parti´ye ve Cumhur İttifakı´na verdiği destek için Samsunlulara teşekkür etti.
?İlk günkü aşkla, heyecanla sizler için koşturmaya devam edeceğiz.?diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ?Türkiye´yi yeni başarılara, yeni zaferlere, çok daha güzel ve aydınlık günlere inşallah yine sizlerle beraber taşıyacağız.?dedi.
Samsun´un bir kez daha ´İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün´ diyeceğine inandığını ifade eden Erdoğan "Bugün Samsun tıpkı Karadeniz gibi yine kabına sığmıyor. Samsun tıpkı bir asır önce olduğu gibi yine iradesine, bağımsızlığına sahip çıkıyor. Samsun, bir kez daha Türkiye´ye öncülük etmeye, liderlik etmeye hazırlanıyor. Samsun´un 31 Mart günü yine tavrını demokrasiden yana koyacağına, bir kez daha işi ehline, liyakatli kadrolara teslim edeceğine inanıyorum." ifadesini kullandı.

"SAMSUN´A YAPILAN YATIRIMLARI ANLATTI"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun´a son 17 yılda yaptıkları yatırımlara ilişkin bilgi verdi. Samsun´a 29 katrilyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Erdoğan, 4 bin 832 yeni derslik yaptıklarını söyledi. Erdoğan, şehre Samsun Üniversitesini kazandırdıklarını, 8 bin 865 kişi kapasiteli yurt binaları açtıklarını kaydetti. Bu yıl içinde Çarşamba, Kavak ve Alaçam ilçelerinde bin kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açacaklarını aktaran Erdoğan, bir kaç yıla kadar Samsun, Tekkeköy ve Terme´de toplamda 4 bin 550 kapasiteli yurt binalarının faliyete geçirileceğini anlattı. Samsun´a bir çok spor tesisi kazandırdık. Samsun´da eski stadın yerine millet bahçesi yapıyoruz. Millet bahçesinin bir köşesine de millet kıraathanesini inşa edeceğiz. Ayrıca 900 yataklı Samsun Şehir Hastanesi´nin, 250 yataklı Samsun Fizik, Tedavi Rehabilitasyon ve Psikiyatri Hastanesi´nin, 200 yataklı Atakum Devlet Hastanesi´nin ihale süreçleri devam ediyor. Bunlar da en kısa sürede neticelendirilip yapımına başlanacak.?dedi.

"PROJEYLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIN STARTINI BURADAN VERİYORUM"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Samsun batı çevre yolunun kamulaştırılmasını Büyükşehir Belediyemiz, ihalesini de Karayolları Genel Müdürlüğümüz yapacak. Böylece projeyle ilgili çalışmaların startını buradan veriyorum." dedi.
Vezirköprü geçişi yolunun, Havza-Kurt Köprüsü yolunun, Samsun-Çarşamba-Terme ve havalimanı bağlantı yolunun ve Samsun-Çarşamba devlet yolundaki köprülerin kavşakların ve bağlantı yollarının bu yıl bitirileceğinin bilgisini veren Erdoğan, Ladik-Taşova yolunun ve Kavak ilçesindeki Atayolu üzerindeki köprülerin seneye tamamlanacağını kaydetti.
Erdoğan, Çarşamba-Ayvacık yolundaki, Asarcık-Kavak arasındaki muhtelif kesimlerin de bir kaç yıl içinde bitirileceğini ifade etti. Samsun-Sivas arasındaki hat kesiminin modernizasyonunun, sinyalizasyonunun yapımında sona gelindiğini belirten Erdoğan, bu yıl hattın işletmeye açılacağını vurguladı.
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Samsun, Amasya, Çorum, Kırıkkale hızlı tren projemizin proje çalışmaları devam ediyor. Bu hatla Yerköy, Kırşehir, Aksaray, Ulukışla demir yolu projesine bağlantı sağlanacak. Böylece Samsun´un İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi´ne Samsun ve Mersin limanlarına olan bağlantısı artık hızlı trenle olacak."

"KENEVİRDE PİLOT İL SAMSUN OLACAK"
Üretimi yıllardır kısıtlı olan kenevir tohumunun Vezirköprülü vatandaşların gayretiyle bugüne getirildiğini söyleyen Erdoğan, Samsun´da bu yıl için 166 dekar alanda kenevir tohumu için sözleşme imzalandığı müjdesini verdi.
Erdoğan, 10 ton tohum üretimi hedeflediklerini, yerli ve milli kenevir üretimiyle ilgili yaklaşık 3 yıldır Samsun´da çalışmaların yürütüldüğünü, artık kenevirden yapılacak gömleklerin Türkiye´ye değil, tüm dünyaya ihraç edileceğini kaydetti. "Vezir" ve "narlı" isimlerinde iki kenevir çeşidi için tescil başvurusu yapıldığının bilgisini veren Erdoğan, "Önümüzdeki sene üretime başlamayı, 2023 yılında 200 ton tohumluğa ulaşmayı planlıyoruz. Bu işin pilot ili Samsun olacak."dedi.
Samsunlulara bir başka müjde daha veren Erdoğan, Samsun´un endüstri bölgesi olması için çalışma başlattıklarını, böylece kenti yerli ve uluslararası yatırımcılar için önemli bir cazibe merkezi haline getireceklerini ifade etti.
Samsunlu iş adamlarına yaklaşık 8 katrilyon liralık yatırım teşviki sağladıklarını da belirten Erdoğan ?Bu desteklerle 19 bin 215 kişilik ilave istihdam oluşturduk. Yatırımların kesintiye uğramaması için 31 Mart seçimlerinden başarıyla çıkmamız gerek. İçeride güçlü olmadan dışarıda güçlü politikalar izleyemeyiz. Bunun için sizlerin desteği çok önemli.?dedi.
Mitingde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem için AK Parti´nin Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Çiğdem Karaaslan ile AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu da birer konuşma yaptı. Hbr: Denge