Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SAMSUNA 170 HEKTARLIK HAYVANAT BAHÇESİ

SAMSUNA 170 HEKTARLIK HAYVANAT BAHÇESİ

"HAYVANLARI KORUMAK İNSANLIK GEREĞİ”

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve beraberindekiler "4 Ekim Hayvanları Koruma Günü" münasebetiyle Samsun Hayvanat Bahçesi ve Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezini gezdi. İlçe belediye başkanlarının da katıldığı gezide Başkan Mustafa Demir, önemli açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesinde bulunan 30 adet vahşi hayvanı başka bir yere nakil ettiklerini belirten Mustafa Demir, "Hayvanlar için çok güzel bir doğal yaşam parkı inşa ediyoruz. Kuracağımız bu alan Samsun'a gelenlerin görmeden gidemeyeceği bir mekan olacaktır" dedi.
    Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde Samsun'a yeni bir 'hayvanat bahçesi' kazandırılacağını açıkladı. Başkan Demir, 19 Mayıs ilçesi sınırları içerisinde yer alan Sarıgazel Tabiat Parkı'nın bin 700 dönümlük bölümüne yeni 'hayvanat bahçesi doğal yaşam alanı' kurulacağını duyurdu.

    " TABİAT PARKINA YENİ HAYVANAT BAHÇESİ "
    Mevcut hayvanat bahçesinin kapatıldığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Başkan Demir, "2005 yılından bu yana hizmette bulunan hayvanat bahçesindeki vahşi, egzotik ve yırtıcı hayvanları ülkemizin çeşitli noktalarındaki doğal yaşam parklarına gönderdik. Çünkü bu tür hayvanların barınabilme yerleri doğal yaşam parklardır. Burada kalan hayvan dostlarımızı ise Sarıgazel Tabiat Parkı içerisinde bin 700 dönüm arazi üzerine inşa edeceğimiz yeni hayvanat bahçesi doğal yaşam alanına aktaracağız" diye konuştu.

    “SAMSUN'A GELENLERİN 
    GÖRMEDEN GİDEMEYECEĞİ BİR 
    MEKAN İNŞA EDİYORUZ"
    Sarıgazel'de oluşturacakları Hayvanat Bahçesi Doğal Yaşam Alanı Projesi'nin çok amaçlı olacağını da açıklayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Sarıgazel'deki hayvanat bahçesi içerisinde ziyaretçilerin, araçlarla bile gezebilecekleri alanlar oluşturulacak. Ayrıca, projede yer alan kafe ve restoranlar da ziyaretçilerin hizmetinde olacak" şeklinde konuştu.

    "HAYVANLARI KORUMAK İNSANLIK GEREĞİ”
    Başkan Demir ve beraberindekiler daha sonra Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezine geçerek incelemelerini burada da sürdürdü. Başkan Demir, "Bugün, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Günün önemi nedeniyle Hayvanat Bahçesi ve Hayvan Bakım Merkezine ziyaretlerde bulunduk. Çevremizdeki hayvanlara karşı duyarlı olmak, onları korumak, insanlığımız gereğidir. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de örnek gösterilen Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi ile bu görevini yerine getirmeye devam ediyor" açıklamasında bulundu.

    "HAYVAN BAKIM MERKEZİ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR”
    Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi ile ilgili zaman zaman ortaya atılan "Hayvanlara kötü davranılıyor, iyi bakım yapılmıyor" iddialarına da değinen Başkan Demir, "İçerisinde barındırdığı Kedi Kasabası, Mama Fabrikası, Hayvan Hastanesi, Evcil Hayvan Mezarlığı ve Sokak Hayvanları Yaşam Alanları Kompleksi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi, ülke genelinde 'örnek proje' olarak gösterilmiştir. Oluşturduğumuz hayvan bakım kampüsü, herkes tarafından takdirle karşılanmıştır" ifadelerini kullandı.