Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

SAMSUN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

SAMSUN

Mersin’in Mut ilçesinde askerleri taşıyan otobüsün şarampole devrildiği kazada şehit düşen 4 askerden biri olan Caner Mayendağı'nın (25) acı haberi, Samsun'da yaşayan ailesine ulaştı.

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) sevk edilen askerleri Mersin'e götürmek için Manisa'nın Alaşehir ilçesinden yola çıkan Alaşehir Sarıkız Turizm firmasına ait 45 KA 4777 plakalı otobüs, Mut-Karaman karayolu Zeytinalanı mevkiinde virajı alamayarak şarampole devrildi. Feci kazada 4 asker şehit düşerken, iki şoför de hayatını kaybetti. Kazada ayrıca 10’u ağır olmak üzere toplam 27 asker yaralandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, trafik kazasının yaşandığı bölgeye gelerek, yapılan ilk araştırmalar sonucunda otobüste yaşanan teknik arıza nedeniyle frenlerin boşaldığını ve kazanın bu nedenle meydana geldiğini söyledi.

    ŞEHİT ASKERLERİN MEMLEKET  VE KİMLİKLERİ
    Kazada şehit düşen askerlerin isimleri Melih Kızıltepe (Sürücü / sivil ), Süleyman Savaş (Sürücü - sivil ) Samet Çaldır (Er) memleketi Bursa Yıldırım, Caner Mayendağı (Er) memleketi Samsun-İlkadım, Mustafa Dağlı (Er) memleketi Mersin-Tarsus, Kerim Arslan (Er) memleketi Kırıkkale-Sulakyurt olarak açıklandı.

ACI HABER SAMSUN’DA  AİLESİNE ULAŞTI
Feci kazada şehit olan askerlerden Caner Mayendağı'nın (25) Samsun doğumlu olduğu açıklandı. Şehit Er Caner Mayendağı’nın acı haberi dün Samsun'da yaşayan ailesine ulaştı. Er Mayendağı'nın şehit olduğu haberini, İlkadım ilçesi Hürriyet Mahallesi'ndeki ailesine yetkililer verdi. Ayrı olan anne Güngör Göksert ile baba Levent Mayendağı, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Ailenin evinin önünde ambulans hazır bekletilirken, yakınları ve komşuları taziye için eve akın etti. Acemi birliğini tamamladıktan sonra usta birliği için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne giderken kazada şehit düşen Mayendağı'nın bekar olduğu bildirildi.

    VALİ DAĞLI’DAN TAZİYE MESAJI
    Acı haberin ardından Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, taziye mesajı yayınladı. Vali Dağlı, “Mersin'in Mut ilçesinde yaşanan trafik kazasında şehit olan Kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar dilerim. Rabbim yaralı askerlerimize acil şifalar versin. Aziz milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

    DEMİR: ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİK
    Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, “Mersin Mut'ta meydana gelen trafik kazasında şehit olan askerlerimizden hemşehrimiz Caner Mayendağı'n da bulunduğunu üzüntüyle öğrendik. Kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim yaralı askerlerimize acil şifalar versin” dedi.

    DEVECİ: ÜLKEMİZİN  BAŞI SAĞ OLSUN
    Taziye mesajı yayınlayan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ise “Mersin'in Mut ilçesinde askerlerimizi taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu şehit olan askerlerimizin ateşi Samsun'a da düştü. Elim kazada şehit düşen hemşehrimiz Caner Mayendağı'na Allah'tan rahmet, kentimize ve ülkemize başsağlığı diliyorum” dedi. Gün içerisinde şehitlerle ilgili kentteki kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi parti temsilcilerinden taziye mesajları geldi.

    CENAZESİ BUGÜN  TOPRAĞA VERİLECEK
    Diğer yandan edinilen bilgilere göre, Samsunlu şehit Er Caner Mayendağı’nın cenazesi, İlkadım ilçesi Hürriyet Mahallesi’ndeki evinin önünde alınacak helalliğin ardından Büyük Camii’ye getirilecek. Burada öğlen namazı sonrası gerçekleştirilecek cenaze töreninin ardından Mayendağı’nın naaşı Kıranköy Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığında toprağa verilecek.