Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

SAMSUN’A YENİ VALİ ATANDI

SAMSUN’A YENİ VALİ ATANDI

SAMSUN’A YENİ VALİ ATANDI

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı Valiler Kararnamesi dün Resmi Gazete’de yayınlandı. Kararname ile 41 kentin valilik görevini yürüten isimler değişti. 17 vali merkeze alınırken, 16 kentin valisi ise yeni farklı kentlere atandı. 

    MÜLKİYE BAŞMÜFETTİŞİ OLDU
    Birçok kaymakamı da vali olarak atayan yeni kararname ile Samsun'da da değişiklik oldu. Samsun Valiliği görevini üç yıl üstlenen Osman Kaymak, görevinden alındı. Osman Kaymak, Mülkiye başmüfettişliği görevine atandı. 

    ZÜLKİF DAĞLI KİMDİR?
    Diğer yandan ise Osman Kaymak’ın yürüttüğü Samsun Valiliği görevine Düzce Valisi Zülkif Dağlı atandı. 1966 yılında Antalya'da doğumlu olan, 1989 yılında Uşak İli Kaymakam Adayı olarak mesleğe başlayan ve ardından farklı kaymakamlık görevleri ve vali yardımcılıkları yapan Zülkif Dağlı, birçok alanda da ülkeye hizmet etti. Vali Dağlı, Ankara Üniversitesinde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında ‘6360 Sayılı Yasanın Getirdiği Genişletilmiş Büyükşehir Modeli İle Yerel Kamusal Hizmetlerin İl Sınırlarına Kadar Genişlemesinin Etkileri: Kocaeli ve Sakarya Örneği’ konusu ile doktora tezini tamamladı. İyi derecede İngilizce bilen Vali Zülkif Dağlı, evli ve üç çocuk babası.

    VALİ OSMAN KAYMAK 
    HELALLİK İSTEDİ
    Diğer yandan Samsun Valisi Osman Kaymak dün şahsına ait sosyal medya hesabından bir veda mesajı yayınladı. Osman Kaymak, Samsunlulara ve mesai arkadaşlarına teşekkür ederek, helallik istedi. Osman Kaymak, şu ifadeleri paylaştı: "13 Haziran 2017 tarihli kararname ile atandığım Samsun Valiliği görevimden 9 Haziran 2020 tarihli Valiler Kararnamesi ile mülkiye başmüfettişliği görevine atanmış bulunmaktayım. Bu süre zarfında devletimizin verdiği görevleri İlkadım şehri Samsunumuzda onurla yerine getirerek, halka hizmet anlayışı ile çalışma gayretinde bulundum. Tüm Samsunlu hemşehrilerime ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Hakkınızı helal edin."