Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

SAMSUN´DA 27´NCİ YILA VEFA VE SAYGI

SAMSUN´DA 27´NCİ YILA VEFA VE SAYGI

Türkiye Futbol Adamları Derneği Samsun Şube Başkanı Gültekin Kullukçu,?Samsunspor 20 Ocak 1989 ? da Malatyaspor deplasmanına giderken yürekleri parçalayan kazada hayatlarını kaybeden teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Tomiç, Muzaffer, Mete ve kulüp ça

Türkiye Futbol Adamları Derneği Samsun Şube Başkanı Gültekin Kullukçu,?Samsunspor 20 Ocak 1989 ? da Malatyaspor deplasmanına giderken yürekleri parçalayan kazada hayatlarını kaybeden teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Tomiç, Muzaffer, Mete ve kulüp çalışanı Asım Özkan´ ı rahmetle andıklarını, bu noktada Samsunsporumuza büyük sorumluluklar yüklenerek hizmet sunmuş bürokrat, yöneticilerimizin, efsane olmuş isimlerin, futbol adamlarının emek ve gayretlerini unutmadan bugün bu vesile ile bir defa daha takdir ve şükranla hatırlıyor ve anıyoruz ?dedi.

BU BİLİNÇLE 20 OCAK HEP DİRİ KALDI
Özlemin, yakan bir his olduğunu bilen kuşağın temsilcileri olduklarını vurgulayan Türkiye Futbol Adamları Derneği Samsun Şube Başkanı Gültekin Kullukçu, ? Aradan geçen 27 yıla rağmen onların hatıralarını en taze şekilde içimizde hissediyor anma gününde ulvi bir görev anlayışıyla birlikte oluyor ve vefa borcumuz olan? UNUTMA, UNUTTURMA? mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bilinçle 20 Ocak hep diri kaldı. Geleneklerimizin, değer yargılarının her geçen gün daha farklı şekle büründüğü bir zaman diliminde, birbirimize sıkı sıkıya sarılmaktan başka seçeneğimiz yok. O acıyı her gün yaşadığını hissettiğimiz sevgili kaptan Emin Kar´ ın hayata tutunması, alkışlanacak adımlar arasında yer alıyor. TÜRFAD ailesi olarak bu günün bir parçası olmaktan ve Samsunspor´ a Vefa ve Saygı gününün sürekli taze kalacağından dolayı mutluyuz? diye konuştu.
 
KABİRLERİ BAŞINDA DUALARLA ANILACAK
İlk gün ki gibi sıcaklığını koruyan 20 Ocak 1989, anma töreni bugün saat 10.00´ da Asri Mezarlıkta Nuri Asan´ ın kabrinde başlayacak. Ardından aynı kazada yararlanan ve daha sonra yaşamını yitiren kulüp müdürü Yüksel Özan ve Kıranköyde kulüp şoförü Asım Özkan´ ın mezarı ziyaret edilecek. Bu arada Muzaffer Badalıoğlu Zonguldak´ ta, Mete Adanır KKTC,  Zoran Tomiç ve 16 Ocak 1992 tarihinde başka bir trafik kazasında hayatını kaybeden Naser Beadini Yugoslavya da kabirleri başında anılacak.