Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

SAMSUN´DA AK PARTi´NiN ADAYI MUSTAFA DEMiR OLDU

SAMSUN´DA AK PARTi´NiN ADAYI  MUSTAFA DEMiR OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019 yerel seçimleri için Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayının Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Mustafa Demir olduğunu açıkladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Haliç Kongre Merkezi´nde gerçekleştirilen partisinin Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı´nda 40 ilin belediye başkanını açıkladı.
Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında adaylarının Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Mustafa Demir olduğunu açıkladı.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Mustafa Demir´in Samsun programı da belli oldu. Demir, Ankara´daki seçim çalışmalarını tamamladıktan sonra cuma günü Samsun´da olacak.
Demir, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman ile birlikte düzenleyecekleri basın toplantısı sonrası öncelikle ildeki ziyaretlerini gerçekleştirecek. Daha sonra ise propaganda çalışmalarına başlayacak.

İLÇE ADAYLARI DEMİR´E DE SORULACAK
AK Parti´de günlerdir merakla beklenen Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli olurken, şimdi gözler ilçe belediye başkan adaylarının kim olacağına çevrildi.
AK Parti Genel Merkezi´nde hafta boyunca Mustafa Demir´in de görüşleri alınarak, ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesine yönelik çalışmaların devam edeceği öğrenildi.

3 ARALIK´TAN İTİBAREN AÇIKLANABİLİR
İlçe başkan adaylarının ise 3 Aralık itibariyle açıklanması bekleniyor. AK Parti´nin propaganda takviminin şubat başı itibariyle başlayacağına işaret edilirken, bütün ilçelerdeki adayların da bu tarihten sonra açıklanmasının beklendiğini ifade ediyorlar.

MUSTAFA DEMİR KİMDİR?
Mustafa Demir, 18 Ocak 1961´de Trabzon Şalpazarı´nda doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Safiye´dir. Mimar, sanayici; Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdi. 4 yıl kamu hizmeti yaptı. Mimarlık, yapı müteahhitliği ve ticaret işiyle uğraştı. Atakum Belediyesi Belediye Meclisi Üyeliği görevinde bulundu. 22 ve 23. Dönemde Samsun Milletvekili seçildi. 22 ve 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. 60. Hükümette Bayındırlık ve İskân Bakanlığı görevini üstlendi. Demir, evli ve 5 çocuk babasıdır.