Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

SAMSUN´DA BÜYÜK COŞKU

SAMSUN´DA BÜYÜK COŞKU

Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Koç Holding´in iş birliğiyle, ´19 Mayıs´ın 100. Yılında, Yürüyoruz Yolunda´ temalı 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile büyük halk

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Kurtuluş Savaşı´nı başlatmak için Samsun´a çıkışının 100. yılı dolayısıyla, Türkiye´nin en geniş katılımlı gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest´in bahar etabının Büyük Finalleri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde Samsun´da düzenliyor.
Koç Spor Fest kapsamında 4 bini aşkın üniversiteli sporcu, antrenör ve spor insanı müsabakalar için Samsun´a geldi. Gençlik Haftası, ?19 Mayıs´ın 100. Yılında, Yürüyoruz Yolunda´ yürüyüşüyle başladı.

1919 METRE BAYRAK
Cumhuriyet Meydanında toplanan, Türkiye´nin dört bir yanından gelen üniversite öğrencileri, antrenör, protokol üyeleri ve vatandaşlar, 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağını, Atatürk Anıtı, Shell Kavşağı, Lise Caddesi ve İstiklal Caddesi takip edilerek Cumhuriyet Meydanı´na kadar taşıdı. Etkinliğe Terme´den de çok sayıda kişi katıldı.
1919 metrelik Türk bayrağını taşıyanlara, vatandaşlar evlerinden alkış ve Türk bayrağıyla karşılık verdi. Yürüyüş boyunca, 19 Mayıs Lisesi bandosu marşlar çaldı.

100. YILDA GURUR VE HEYECAN
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, ?Bu yıl 16´ıncısı düzenlenen Koç Spor Fest Üniversite oyunları diğer düzenlenmiş olan tüm organizasyonlara benzer olsa da daha farklı önem ve anlam taşımaktadır. 19 Mayıs 1919´un 100. Yılında yapılıyor olması bize ayrı gurur ve heyecan vermektedir. Kutlu mücadelenin başlangıcı olan 100 yıl öncesini anlamak tarihini bir parçası ve paydaşı olarak geleceğe birlik ve beraberlik içinde umutla bakmak için Samsun´da bulunmaktayız. Bugünleri yaşamamızı sağlayan başta Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimi saygı ile anıyoruz? dedi.

100. YIL COŞKUSUNA COŞKU KATTILAR
Samsun Valisi Osman Kaymak ise, ?Bundan 100 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, yok olmakta olan ve kara bulutların dolandığı Anadolu´da İstanbul´dan çıkarak, Samsun´a geldi. Samsun´da kurtuluş mücadelesinin ilk ateşini Samsun´da yaktı. Bir dizi etkinlikler yaparak bu coşkuyu hep beraber yaşamaya çalışıyoruz. 2023´e kadar 100. Yıl kutlamaları devam edecek. Koç topluluğu, 100. Yıl coşkusuna, coşku kattılar. 1919 metre bayrak yürüyüşünü coşku ile gerçekleştirdik. Belki de şu ana kadar yapılan en büyük program oldu? diye konuştu. Konuşmaların ardından Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç´e katkılarından dolayı plaket verildi. Program, Tütün İskelesi´nde iftar programı ve deniz üzerinde flyboard, havai fişek ve lazer eşliğinde su perdesi gösterileri ile devam etti.Hbr: Samsun Haber