Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SAMSUN´DA KIŞ TEDBiRLERi ALINDI

SAMSUN´DA KIŞ TEDBiRLERi ALINDI

Samsun Valisi Osman Kaymak, 2018-2019 Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri Toplantısı ve İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıyla ilgili alınan kararları açıklayan Vali Kaymak, kış lastiği uygulamasının 01 Ar

2018-2019 Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri Toplantısı ve İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Samsun Valisi Osman Kaymak´ın başkanlığında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi 19 Mayıs Toplantı Salonu´nda yapıldı.
Samsun´da özellikle son yıllarda yaşanan meteorolojik olayların ve alınan ihbarların değerlendirilmesi sonucunda; Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından acil durum öncesi yayınlanan meteorolojik uyarılar dahilinde, meydana gelmesi muhtemel yoğun kar yağışında yapılacak çalışmaların, daha etkin ve verimli olabilmesi, karşılaşılacak sorunların azaltılabilmesi için toplandıklarını ifade eden Vali Kaymak ?Amacımız kötü hava şartlarında yaşanabilecek tüm olumsuzlukların en alt düzeyde olmasıdır. İlimizde geçen sene kış çok sert geçmedi. Alınan tedbirler sayesinde de ilimizde çok şükür bir sorun yaşamadık. Karla mücadelede taşımalı eğitim yapılan yerlerde olumsuz hava koşullarından dolayı kapanan yolların açılmasını önemsiyoruz. Öncelikle bu yolların açılması gerekiyor. Yollarının daha erken açılması için çeşitli gerekçelerle asılsız ihbar yapanlara karşı Kabahatler Kanunu´na göre işlem yapılacaktır. Bu konuların suistimal edilmemesi ve asılsız ihbar yapılmaması konusunda vatandaşlarımızın özen göstermesi önemlidir.´´ dedi.


VALİDEN KIŞ LASTİĞİ UYARISI
Şehirlerarası karayollarında ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların 01 Aralık-01 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmalarının zorunlu olduğunu hatırlatan Vali Kaymak, ?İlimiz sınırları içerisinde, 01 Aralık-01 Nisan tarihleri arasında ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlara kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmiş olup, ticari olmayan hususi araçlara da kış lastiği kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Kış aylarında trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilimizde 14 adet çekici ve 5 adet vinç-kurtarıcı görevlendirilmiş olup, ücret tarifeleri UKOME tarafından belirlenmiştir. Çekici ve kurtarıcılar tarafından fahiş ücret talep edildiğini düşünen vatandaşlarımızın şikayetlerini İl Emniyet Müdürlüğü veya Büyükşehir Belediyesi´ne bildirmeleri önem arz etmektedir. Ayrıca, ilimizde ilk ve acil yardım hizmetlerinde kullanılan 62 adet ambulansın yanı sıra, olumsuz hava şartlarında kullanabileceğimiz 3 adet kar paletli ambulans, 1 adet dört yataklı ambulans, 1 adet obez ambulansı, 3 adet 4×4 Umke aracı ve 1 adette hava ambulansı bulunmaktadır.?dedi.
Alınan kararlar sonrasında Vali Kaymak, bunların dışında olağanüstü bir durum olduğunda her hangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için koordinasyon kurulu üyesi kurumların yetkilileri uyum içerisinde çalışmalarını belirterek kamuoyunu ilgilendiren bilgilerin valiliğin koordinesinde halkla günlük olarak paylaşılacağını söyledi.