Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Samsunlu siyasiler tarihi ana eşlik etti

Samsunlu siyasiler tarihi ana eşlik etti

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, 86 yıl sonra kılınan ilk cuma namazı ile ibadete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kabinesi başta olmak üzere Samsun'dan da bir çok isim Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ndeki ilk cuma namazına katıldı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ndeki açılış programına, AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Orhan Kırcalı, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç katıldı.

ERDOĞAN KURAN-I KERİM OKUDU
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, 86 yıl sonra kılınan ilk cuma namazı ile ibadete açılmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cami içinde Kur'an-ı Kerim okudu. Erdoğan, Fatiha suresini ve Bakara suresinin ilk 6 ayetini okurken, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua etti. Duaların ardından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin 4 minaresinden 4 müezzinle ezan okundu, cemaat 86 yıl sonra ibadete açılan camide kılınan ilk namazda secde etti.

ÖZLEM SONA ERDİ
Samsun protokolü, 86 yıl sonra ilk cuma namazı ile ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde o tarihi anlara eşlik etti. Cuma namazı öncesi cami içinde yerini alan üyeler, cemaatle birlikte dua etti, ardından cuma namazını kıldı. Sosyal medya hesaplarında paylaştıkları mesajlarda 86 yıllık özlemin sona erdiğini belirten Samsun Protokolü, tarihi bir anda Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde ibadet etmenin büyük onurunu yaşadığını ifade ettiler.