Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

SAMSUNLULAR DİKKAT! ONBİNLER DOLANDIRILDI

SAMSUNLULAR DİKKAT!  ONBİNLER DOLANDIRILDI

Samsun´da özellikle kara listeye girip kredi çekemeyenleri ve emeklileri hedef alan ilanlar her yanı sardı. Yetkililer, özellikle emeklileri zor durumda olan vatandaşları hedef alan yeni kredi dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyarıyor.

Cep telefonlarına gelen kredi teklifi ve dosya masraflarını geri alma vaadlerinden sonra şimdi de emekli vatandaşlar dolandırıcıların hedefi haline geldi. Tamda bu dönemde Samsun´un dört bir yanını saran ilanlar dikkat çekiyor. Özellikle bankaların önlerindeki kaldırımları ve emeklilerin sıkça kullandığı otobüs durakları, parklar gibi kalabalık yerlere afişler yapıştıran dolandırıcılar, kredi kullanmak isteyen vatandaşlardan aracılık hizmetleri adı altında para tahsil ediyor.

KARA LİSTEDEKİLER HEDEFTE
Özellikle kara listeye girip kredi çekemeyen sorunlu vatandaşlara hitap eden uyanıklar, "Tüm emekli maaşı alan herkese kredi kullandırılır. Avukatlık icralık olan emeklilerin borçlarını biz kapatıyoruz..." şeklinde afişler bastırarak telefon numarası bırakıyor.

SABİT TELEFON VE ADRES YOK
Mobil telefonla müşteri avına çıkan dolandırıcılar, sabit telefon hattı kullanmazken, afişlerde herhangi bir adreste yer almıyor. Vatandaşın bütün kimlik ve diğer bilgilerini isteyen ´sözde danışmanlık firmaları´, örneğin 10 bin Liralık kredi için bin TL masraf talep ediyor. Parayı alınca da kredi müracaatını yapıyor, işlem sonuçlanmayınca da vatandaşa ´kredi talebiniz reddedildi yapabileceğimiz birşey yok´ cevabını veriyor. Samsun Haber