Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

SAMSUNSPOR GALİBİYETİ KAÇIRDI

SAMSUNSPOR GALİBİYETİ KAÇIRDI

Pazar günü Adana Fatih Terim Stadında (Eski adı, 5 Ocak Stadı) oynanan maçta Samsunspor, 1. Ligin güçlü ekiplerinden Adanademirspor ile 1-1 berabere kaldı.

Pazar günü Adana Fatih Terim Stadında (Eski adı, 5 Ocak Stadı) oynanan maçta Samsunspor, 1. Ligin güçlü ekiplerinden Adanademirspor ile 1-1 berabere kaldı.
Maç öncesi sosyal medyada paylaşımlarda bulunan taraftarlar, Samsunspor'un 2-0, 3-0 gibi sonuçlarla maçı kazanacağını söylüyordu. Ben de Kasım 1967'de Samsunspor'un, Adana'da Adanademirspor'u 4-1 yendiği maçı seyretmiş birisi olarak aynı sonucun gerçekleşmesi temennisinde bulunmuştum. Ancak bu sefer olmadı. Fakat aynı konumda bulunan bir rakipten deplasmanda alınan 1 puan başarıdır diyorum.
Bu maçta Samsunspor'u önceki bazı maçlara göre daha istekli ve mücadeleci gördüm. Samsunspor, rakibine oranla daha üstün bir görüntü çiziyordu. Hatta bir ara maçı anlatan spikerin, “Bu dakikalarda oyunun hakimi Samsunspor” dediğini duyduk.
Hakem Hüseyin Göçek'in yönettiği maça Samsunspor şu kadro ile çıktı:
1.Nurullah ASLAN(90+2; SK), 2.Veli ÇETİN, 3.Erkam REŞMEN(69: SK), 4.Ferhat ÇULCUOĞLU (83: Gökhan Alsan), 5.Caner ARICI(Kp, 83: Erhan Kartal), 6.Kerem Can AKYÜZ, 7.Guido KOÇER, 8.Vukan SAVICEVIC (76 SK)(83: Ercan YAZICI), 9.Nadir ÇİFCİ(28: SK),  10.İ. Kubilay YAVUZ (57: Oğuz GÜRBULAK), 11.Burak ÇALIK (72: Edwin GYASI)    Teknik Sorumlu    : Ertuğrul SAĞLAM
Maçtan dakikalar: 
    Dk 5: Ferhat'ın sağdan vuruşunda top direkten sahaya döndü. Dk 7: Karşı karşıya pozisyonda Volkan Şen'in vuruşunda kaleci Nurullah topu ayaklarıyla karşıladı. 
    Dk: 50 Guido Koçer harika bir gol attı. Gerilerden atılan topu ceza sahası çizgisi üzerinde göğsü ile yumuşattıktan sonra top yere düşmeden sol ayağı ile yaptığı vuruşla topu kalecinin sağından ağlara gönderdi ve Samsunspor'u 1-0 öne geçirdi. Bu öyle bir goldü ki, Litvanyalı kaleci E. Zubas topa hamle bile yapamadı.
Dk: 57 Kubilay sakatlandı ve yerini Oğuz Gürbulak'a bıraktı. Dk: 76 Karşı karşıya pozisyonda Nurullah, Ba Dibba'nın vuruşunu yine ayakları ile çelerek gole izin vermedi. Dk: 88 Kaleci Nurullah ile Erkam çarpıştı ve kısa süre yerde kaldılar. 
    Dk: 84 Adanademirspor'un baskısının arttığı bu dakikalarda, oyuna az önce girmiş olan Davide Lanzafema, ceza sahası içinde kendisine gelen topa dönerek yaptığı vuruşla takımı adına beraberliği sağladı. Yakın mesafeden yapılan bu vuruşta kaleci Nurullah'ın yapabileceği fazla bir şey yoktu. 
    Hakem 6 dakika uzatma verdi. Bu süreyi az bulan locada az sayıdaki Adana DS taraftarı tepki gösterdi. Bu sonuçla her iki takımın da sıralamadaki yeri değişmedi. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI