Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

SAMSUNSPOR ŞAMPİYONLUĞU GALİBİYETLE TAÇLANDIRDI: 2-1

SAMSUNSPOR ŞAMPİYONLUĞU  GALİBİYETLE TAÇLANDIRDI: 2-1

Samsunspor, 30.04.2023 Pazar günü Denizli'de karşılaştığı Denizlispor'u, şampiyona yakışır bir sonuçla 2-1 yenmeyi başardı.

 23.04.2023 Pazar günü sahasında Keçiörengücü'nü 4-1 yenerek şampiyonluğu matematiksel olarak da garantileyen Samsunspor, 30.04.2023 Pazar günü Denizli'de karşılaştığı Denizlispor'u, şampiyona yakışır bir sonuçla 2-1 yenmeyi başardı. 
Böylece 12 yıllık hasret sona erdi. Samsunspor tekrar Süper Ligde (eski adı 1. Lig) oynamaya hak kazandı. Emre Kargın, Egemen Savran ve Haydar Avcı hakem üçlüsünün yönettiği maça Samsunspor şu kadro ile çıktı:
1.Aykut Özer, 22.Yunus Emre Çift (46: Yusuf Abdioğlu), 5.Alim Öztürk, 18.Zeki Yavru, 15.Youssef Benasser, 53.Mücahit Albayrak (46: Osman Çelik), 11.Soner Aydoğdu (46: Soner Gönül), 8.Cihan Kahraman, 17.Barış Alıcı (82: Ali Ülgen), 7.Moryke Fofana, 9.Douglas Souza (63: Ahmet Sağat).
Başarılı Hoca Hüseyin Eroğlu'nun, iskeleti bozmadan bu maçta bazı yedek oyunculara yer verdiği görüldü. Kaleci Aykut Özer'i, bu sezon bir lig maçında ilk defa ilk onbirde sahada gördük. Lig bitmeden şampiyonluğu garantileyen takımlar sonraki maçları angarya görürler ve genelde sahadan yenik ayrılırlar. Ancak Samsunspor bu geleneğe(!) uymadı, sahadan galibiyetle ayrılarak taraftarlarını mutlu etti.
Denizlispor'un bir iddiası yoktu; önceki haftalarda bir alt kümeye düşmesi kesinleşmişti. Samsunspor ise şampiyonluğu garantilemişti. Bu yüzden iki takım da maça fazla asılmadı. Yine de normal seviyede bir futbol oynandığı söylenebilir.
İlk yarı golsüz sona erdi. İkinci yarı da bu minval üzere devam ederken gol Samsunspor'dan ve ikisi de 46'ıncı dakikada oyuna giren iki oyuncunun eseri olarak geldi.  Sol taraftan rakip kaleye yakın bir bölgeden Samsunspor taç atışı kazandı. Uzun taç atışları ile bilinen Soner Gönül topu aldı. Beklendiği gibi uzun bir atışla kale sahasına gönderdiği topu bir oyuncu kafa ile arkaya aşırdı. Topu önünde bulan Osman Çelik çok sert vurdu. Kalecinin eline çarpan top ağlarla buluştuğunda dakikalar 75'i gösteriyordu: 0-1.
İkinci Samsunspor golü, top cambazı Moryke Fofana'dan geldi. Fofana, 82'inci dakikada kendine has düzgün vuruşu ile topu ağlara gönderdiğinde Samsunspor 2-0 öne geçmişti. Denizlispor'un tek sayısı 86'ıncı dakikada Gökhan Süzen'den geldi. Maç ta bu sonuçla 2-1 Samsunspor'un galibiyetiyle sona erdi. Böylece Samsunspor şampiyonluğunu galibiyetle taçlandırmış oldu. Tebrik ediyor, Samsunspor'a Süper Lig'de başarılar diliyoruz. 
Haber: Seyfi GÜNAÇTI