Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

SAMSUNSPOR´DA YÖNETİMDEN İSTİFA KARARI

SAMSUNSPOR´DA YÖNETİMDEN İSTİFA KARARI

Samsunspor yönetimi bugün yaptığı toplantıların ardından istifa kararı aldı. Başkan Erkurt Tutu´nun kararını Samsun Valisi Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz´a da bildirdiği öğrenildi.

VALİ KAYMAK´LA KRİTİK TOPLANTI

Yönetimsel anlamda sıkıntılı günler geçiren Samsunspor´da Seçimli Olağanüstü Genel Kurul´un dün yapılan ikinci toplantısında da aday çıkmamıştı. Bu durum üzerine Kongre Divan Kurulu, genel kurulu erteleyip mevcut yönetimin devam etmesi yönünde karar vermişti. Karara göre yönetimin en yakın 15 gün, en uzak ise 6 ay içerisinde yeniden genel kurula gitmesi gerekiyordu. Erkurt Tutu başkanlığındaki yönetim de bugün Nuri Asan Tesisleri´nde toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda yönetim istifa kararı aldı. Ardından Başkan Erkurt Tutu Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz´ın da olduğu toplantıda Samsun Valisi Osman Kaymak´a kararlarını açıkladı ve istifalarını duyurdu.

KARARLARINI AÇIKLADILAR

Bu gelişmenin ardından kulüp resmi internet sitesinden de, şu açıklamayı yaptı: "Değerli Samsunsporlular; yönetim kurulumuz, 27 Aralık 2014 tarihinde üstlenmiş olduğu görevlerini, büyük bir onur ve özveri ile 28 Aralık 2017 tarihindeki Olağanüstü Genel Kurul´a kadar taşımıştır. Gerek kongre süreci içerisinde ve gerekse 28 Aralık 2017 günü yapılan kongrede ne yazık ki aday çıkmamış, Kongre Divan Kurulu Başkanlığı kongreyi ertelemiş, görevi yeniden kurulumuza vermiştir. Ancak tüm bu kongre sürecinde ve kongre salonunda da ifade ettiğimiz gibi kurulumuz aday değildir. Yönetim Kurulumuz daha önceden ed açıkladığımız sebepler ile Samsunspor´da üstlenmiş görevlerinden istifa etmiştir."