Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

SAMSUN´U HÜZNE BOĞAN ÖLÜM

SAMSUN´U HÜZNE BOĞAN ÖLÜM

Samsunlu futbolcu Aşkın Yeter, elim bir trafik kazasında hayatını kaybederek herkesi yasa boğdu. Samsun futbolunun önde gelen isimleri 31 yaşında vefat eden Aşkın için başsağlığı diledi.

 

BAYRAM DÖNÜŞÜ ACI
Samsun´da futbola 19 Mayıs Belediyespor ile başlayan Bafra doğumlu Aşkın Yeter, Kurban Bayramı nedeniyle Eskişehir´de yaşayan akrabalarını ziyarete gitti. Bilecik´in Bozüyük İlçesi´nde aracının patlayan lastiğini değiştirmek için otomobilini yol kenarına çeken 31 yaşındaki futbolcu, sürücüsü belirlenemeyen bir otomobil çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Geçen yıl Leyla Yeter ile evlenen ve 3 ay önce dünyaya gelen kızına Ela ismini veren Aşkın Yeter, Bölgesel Amatör Lig takımlarından Kestel Belediyespor´da kaptanlık yapıyordu. Emniyet, Aşkın Yeter´e çarpıp kaçan otomobilin plakasını ve sürücünün kimliğini araştırıyor.

ADAMLIĞI 10 NUMARAYDI
Bir dönem 1930 Bafraspor, İlkadım Belediyespor ve Çarşambaspor formaları giyen Aşkın Yeter, 2010-2011 sezonunda Çarşambaspor´un şampiyon olarak 3. Lig´e yükseldiği kadroda yer almıştı. Samsun futbolunun önde gelen isimleri Aşkın Yeter için başsağlığı dileyerek acıyı paylaştı. TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Aşkın´ın düzgün ve mütevazi bir isim olduğunu belirterek, "Futbolculuğu ve adamlığı 10 numaraydı. Ciddi anlamda Samsun önemli bir ismini kaybetti. Başımız sağolsun" dedi. Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şener Aydın, genç oyuncunun sevilen, düzgün karekterli ve beyfendi bir kişiliğe sahip olduğunu dile getirerek, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi. TFF Samsun İl Temsilcisi Hasan Özbulut, sporcu ve insani karakteriyle örnek biri olan Aşkın´ın vefatına çok üzüldüğünü söyledi.