Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Samsun´un 2016 yılı fındık rekolte tahmini belirlendi

Samsun´un 2016 yılı fındık rekolte tahmini belirlendi

Samsun 2016 yılı fındık rekolte tahmini çalışmaları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonunda komisyon üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.


Samsun 2016 yılı fındık rekolte tahmini çalışmaları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonunda komisyon üyelerinin katılımı ile 20-24 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Arazide yapılan çalışmalara; komisyonda görevli, Tarım Müdürlüğü, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü, Karadeniz İhracatçılar Birliği, Fiskobirlik teknik elemanları ile Ziraat Odaları, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odaları ve Ulusal Fındık Konseyi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi temsilcilerinin katılımları sağlandı. Oransal yoğunluğa göre belirlenen sahil, orta ve yüksek kuşaktaki köylerde tespit edilen fındık bahçelerinde, işaretlenen dallarda çotanak sayımları yapıldı ve fındık rekolte tespit çalışmaları çotanak sayımı esasına göre gerçekleştirildi.

Komisyon üyelerinin arazi çalışmaları sonucunda elde ettikleri veriler esas alınarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı başkanlığında yapılacak toplantıda il fındık rekolte tahmini, komisyonca karara bağlanacak.