Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

SAMTER BÜYÜK TERMELİLER BULUŞMASINA HAZIRLANIYOR

SAMTER BÜYÜK TERMELİLER  BULUŞMASINA HAZIRLANIYOR

Samsun Termeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu, Geleneksel II. Büyük Termeliler Buluşması programı için hazırlık çalışmalarına başladı.

 Samsun Termeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu, Geleneksel II. Büyük Termeliler Buluşması programı için hazırlık çalışmalarına başladı. 
Kuruluşundan bu yana bir çok etkinlik yapan ve gündemdeki faaliyetlerde hep sahada olmaya çalışarak Samsun'un en faydalı Sivil Toplum Kuruluşlarından biri olma yönünde hızla ilerlemektedir. 
 Dernek üyeleri, yönetim kurulu toplantısında geçen yıl Termeliler ile siyasi ve sivil toplum  kuruluşlarının yoğun katılımı ile düzenlenen Büyük Termeliler Buluşmasının, artık geleneksel olarak devam edilmesine ilişkin karar aldı. 
Samsun Termeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan dernek başkanı Recep Ormancı "Biz Samsun Sevdalısı ve Terme sevdalısı olarak meydana getirdiğimiz bu oluşumun tüm hemşehrilerimize faydalı olması için, birlik ve beraberliğimizin kenetlenmesi için elimizden gelen her çabayı gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz, derneğimizin yönetim, denetim ve komisyonlarında  hem kamu yönetimlerinde, hem iş dünyasında hem de başarılı serbest meslek mensupları çok değerli arkadaşlarımız var, bizde bu güçlü yapımız ile siyasi, kültürel ve sosyal alanlarda aktif olarak rol almaya devam edeceğiz. 
 Terme İlçemiz en eski yerleşim yerlerinde biri, Dünya Savaşları ve Kurutuluş Savaşlarında ordumuzun ihtiyaçlarının karşılamasında da çok önemli katkılar vermiş, bugün Samsunun en doğusunda yeşili ve mavisi ile doğal güzellikleri olan nadide ilçelerden birisidir. 2023 yılı nüfus sayımına göre 73.120 olan terme İlçemizin nüfusuna, Samsunumuzun merkez ilçelerinde ikamet eden yaklaşık 30.000'e yakın hemşehrilerimiz ile birlikte 100 bin civarı bir nüfusumuz bulunmaktadır. Bizim amacımız unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi, geleneklerimizi ve kültürümüzü yaşatmak, gelecek kuşaklara taşımaktır. Her mecrada birlik ve beraberliğimiz daha da güçlenerek sürdürmek için Mart ayının 1. günü ikinci büyük Termeliler buluşmasını büyük bir coşkuyla yapacağız, ben buradan tüm hemşehrilerimize ve gönül dostlarımıza sesleniyorum ve bu birlikteliğe davet ediyorum." dedi. 
Toplantıda planlaması ve hazırlıkları yapılan büyük buluşma için yönetim kurulu üyeleri ile programın ayrıntıları istişare edilerek görev dağılımı yapılması ile toplantı sona erdi. 
Hbr: Berkan KARAPIÇAK