Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

SAMTER’E GÖRKEMLİ AÇILIŞ

SAMTER’E GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Samsun Termeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SAMTER) görkemli bir törenle hizmete girdi.

    Samsun İlkadımda bulunan Samsun Termeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Termeli ve Samsunlu siyasi ve bürokratlarında katılımı ile büyük bir kalabalık eşliğinde coşkuyla açıldı. 
    Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı termeli Kamuran Özden, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, siyasi parti başkanları ve bir çok kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcilerinin katıldığı açılış programında birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.
    Terme dışında ikamet eden termeliler ile gönül dostlarını bir araya getirecek olan dernek binasında mutfak, toplantı salonu ve yönetim odası ileriye yönelik yapılacak faaliyet ve etkinlikler düşünülerek tasarlandığını belirten Başkan Recep Ormancı, derneğimizde kadın kolları ve gençlik kolları da oluşturarak topmluma faydalı bir sivil toplum örgütü olmaya gayret edeceğiz dedi. 
    Başkan Ormancı, açılış konuşmasında birlik ve beraberlik içerisinde fikirler üreterek toplum yarına çalışmayı gelenek ve görenekleri gelecek nesillere taşımayı düşündüklerini belirterek derneğin Samsun’un kalbinde bir yerde olduğunu hem hemşerilerimize hem de bizlerle birlikte olmak isteyenlerle birlikte bir dost kapısı olacaklarını ifade etti.
    Termeli Kamuran Özden de toplumun böyle yapılanmalara ve birlik ve beraberlik içinde olmaya ihtiyaç olduğunu ve bu oluşumda yer alan Başkan ve Yönetimi kutladığını belirtti.
Dualar eşliğinde kesilen kurdelanın ardında yüzlerce misafire ikramda bulunarak tanışma kaynaşma ile birlikte sohbetler edildi.
    Dernek binasını ziyaret eden Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç da “Bugün açılışı gerçekleştirilen Samsun Termeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Başkanı Recep Ormancı ve Yönetimini ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. STK’larımız dışarıya açılan en büyük gücümüzdür. Her zaman yanlarındayız.”diyerek yeni kurulan derneği destekleyeceklerini söyledi. 
Hbr: Berkan KARAPIÇAK