Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

SANAYİ SİTESİ KOOPERATİF BAŞKANI KEFELİ OLDU

SANAYİ SİTESİ KOOPERATİF BAŞKANI KEFELİ OLDU

SS. Terme İmalatçılar Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif´inin olağan genel kurulu, 7 Ocak Pazar günü Terme Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığında gerçekleştirildi.

Terme´ye yeni kurulacak olan yeni sanayi sitesi kooperatifinin genel kurulu, Güney Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Öğretici, Terme TSO Başkanı Ahmet Ekmekçi ve Termeli sanayicilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Gerçekleşen kurulda yapılan başkanlık seçiminde Mustafa Kefeli oy birliğiyle başkan oldu.

TERME TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK YATIRIM
Seçim sonrası konuşma yapan Başkan Mustafa Kefeli, sanayi sitesi projesinin 105 Bin m2´lik bir alana yapılacağını hatırlatarak ?Yeni Sanayi Sitesinde her biri 350 m2´den oluşan 154 adet iş yeri olacak. Bu iş yerlerinin yanı sıra yönetim binaları ve sosyal tesis de yer alacak. Finansmanı tamamen bizim tarafımızdan karşılanan projeyi 52 Milyon liraya bitirmeyi planlıyoruz. Bu da Terme tarihinde bugüne kadar yapılan en büyük yatırım. Terme TSO Başkanımız Ahmet Ekmekçi tarafından 5 Eylül 2016 tarihinde başlatılan görüşmeler sonrası 21 Ekim 2016´da ilk istişare toplantımızı yaptık. Akabinde, 28 Ekim 2016´da yapılması gereken imar değişikliği ile ilgili Belediye Başkanımız Şenol Kul ve meclis üyeleriyle de bilgilendirme toplantısı yaptık.?dedi.
Başkanlık yetkisinin kendisine verilmesinin ardından yasal prosedürün başlayacağını ifade eden Kefeli açıklamasını şu şekilde sürdürdü ?Başkanlık yetkisini almam sonrası, yeni sanayi sitesinin kurulacağı arazinin sahibi Haldun Tekinaslan´a 3 milyon liralık ilk taksiti ödeyip tapuyu kooperatife alacağız. İşler planlandığı gibi giderse Ocak ayı sonunda ilk taksidi ödeyip tapumuzu alacağız. Bu işlemin ardından arazinin imar çapı alınarak zemin etüdü başlayacak. Bu doğrultuda yapının çizimleri oraya çıkacak. Çizimin tamamlanmasıyla da Büyükşehir Belediyesi ve Terme Belediyesi´nden, inşaat ruhsatı başvurusu yapılacak. Bu süre zarfında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile devlet desteği görüşmeleri başlayacak.?dedi.

AMACIMIZ GERİYE İYİ BİRŞEYLER BIRAKMAK
Toplantıda, Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi de bir konuşma yaptı.
Ekmekçi, konuşmasında ?Öncelikle Başkan Mustafa Kefeli´ye yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum. Kendisinin de ifade ettiği gibi bu yatırım Terme´nin geleceği için büyük bir proje. Mustafa Bey iş yeri sayısının 154 olduğunu aktardı. Ancak biz bu sayıyı 174´e yükseltmeye çalışıyoruz. Tüm bunların yanı sıra projede büyük bir otopark da yer alıyor. Tüm sanayicilerimiz ve buraya gelen müşteriler araçlarını, planlanan bu otoparka park edebilecekler.?dedi.
Toplantının yapıldığı Terme Ticaret ve Sanayi Odası ile ilgili görüşlerine de yer veren Ekmekçi ?Bilindiği gibi 1 Mi,lyon liraya mal olan Terme Ticaret ve Sanayi Odası, siz üyelerimizin paralarından tasarruf edilerek yapıldı. Bizler bu makamlarda gelip geçiciyiz. Bizim görevimiz makama sahip çıkmak değil geriye güzel ve başarılı hizmetler bırakmaktır.?dedi.