Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

SANAYiSPOR KOLAY MAÇI ZOR KAZANDI: 3-2

SANAYiSPOR KOLAY MAÇI ZOR KAZANDI: 3-2

Samsun Amatör Küme B Grubu takımlarımızdan Sanayispor, 04.02.2024 Pazar günü saat 12.00’de Terme’de karşılaştığı Bafra 1988 FK’nü zor da olsa 3-2 yenmeyi başardı.

 Sinan Dibooğlu, Zelife Sağer ve Adem Ekici hakem üçlüsünün yönettiği maça Sanayispor şu kadro ile çıktı: 1.Murat Şimşek, 2.Emrah Uyar, 3.Mücahit Köneçoğlu (46: Ahmet Güngör), 4.İlker Tuşcan, 5.Ömer Dinç(Kap), 6. Mert Yusuf Öztürk, 7.Oktay Zorlu, 8.Ümit Güven, 9.Abdulkadir Küçük (74: Semih Çırak), 10.Burak Hellaç (64: Burak Aydın), 11.Yunus Uzun. Teknik Sorumlu: Selahattin Güdek
Daha 5’inci dakikada Sanayispor öne geçebilirdi. Abdulkadir Küçük, yakın mesafeden ve müsait pozisyonda sol ayağıyla vurdu, top direğin dibinden dışarı çıktı. 12.dakikada Abdulkadir bu sefer hata yapmadı. Ceza sahası içinde bir oyuncuyu çalımladıktan sonra sol ayakla vuruşunda sağ direk dibinden topu ağlarla buluşturdu: 1-0.
19.dakikada Bafra 1988 kalecisi Mertcan Özbay, ceza sahası dışında bir topa müdahale etmek isterken takım arkadaşıyla çarpıştı. Uzun süre yerden kalkamayınca ambulans çağırıldı ve hastaneye götürüldü. Bafra 1988’in yedek kalecisi olmadığından Gürkan Şahin kaleye geçti. 33.dakikada bir Bafra oyuncusu daha sakatlanınca oyun yine durdu. Hakem ilk yarının sonuna 7 dakika eklediğini işaret etti. 45+4’te Ümit Güven kafa ile yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-0. İki dakika sonra bu sefer Bafra 1988 santraforu ve kaptanı Orhan Şahin, şık bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderince durum 2-1 oldu. İlk yarı bu sonuçla kapandı.
62.dakikada Bafra oyuncusu Ramazan Öner, Yunus Uzun’u ceza sahası içinde düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Bafralılardan bu karara herhangi bir itiraz görülmedi. Topun başına Oktay Zorlu geçti. O dakikaya kadar Oktay’ın sahada varlığı pek belli değildi. Oktay’ın havadan yaptığı vuruşta kaleci topu kornere çeldi. Bu, asıl kalecinin yerine kaleye geçen Gürkan’ın ilk kurtarışı değildi. Seyircilerden bazıları, “Keşke asıl kaleci sakatlanmasaydı” derken, bazıları da “Başkası teklif yapmadan bu kaleciyi biz transfer edelim” demeye başladılar!
Sanayispor’un oyuncuları sanki maçı garantilemiş gibi oynuyorlardı. “Bu oyunla Sanayi her an gol yiyebilir” derken 70’inci dakikada kaptan bir kere daha kafayı vurdu ve Bafra hesabına beraberliği sağladı: 2-2. Seyirciler, “Sanayispor’un gol yiyeceği oyunundan belli oluyordu” demeye başladılar. 73.dakikada sahneye Emrah Uyar çıktı ve yaptığı kafa vuruşu ile Sanayispor’u bir kere daha öne geçirdi: 3-2.
75’inci dakikada Bafra 1988 FK’den Ramazan Öner gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. 90+4’te, hiç gereği yokken bir faul kararı sonrası ortam gerildi. İtiş kakışlardan sonra Oktay Zorlu kırmızı kart gördü. Küfür var mıydı, bilemiyoruz. Tam sahadan çıkacakken rakip oyuncunun bir lafına sinirlenen Oktay, oyuncunun üzerine yürüdü. Arkadaşları Oktay’ı zor durdurdu. Sonrasında itirazlarda bulunan Sanayispor idarecisi Emrah Çağlar da kırmızı kart gördü.
B Grubunda 13 maçta 22 puanla üçüncü sıraya yükselen Sanayispor’u, 11 maçta 21 puanla Havza Belediyespor takip ediyor. Ligin ilk üç haftasını puansız geçen Sanayispor’un, bugün play-off için mücadele ediyor olması büyük bir başarı olarak görülüyor. Bunun yanı sıra Sanayispor’un yenilmezlik sayısı da on maça çıkmış bulunuyor.
Sanayispor, 11 Şubat Pazar günü Bafra’da Bafra 1453 Fetihspor ile oynayacak. Haber: Seyfi GÜNAÇTI