Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

SANAYİSPOR ŞAMPİYON GİBİ

SANAYİSPOR ŞAMPİYON GİBİ

Geçen hafta Terme'de en yakın rakibi Zeytinlikspor'u 3-1 yenerek puan farkını 5'e çıkaran Sanayispor, hafta içi yapılan Terme Derbisinde Terme Lisesini de 3-1 yenerek şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etti.

Geçen hafta Terme'de en yakın rakibi Zeytinlikspor'u 3-1 yenerek puan farkını 5'e çıkaran Sanayispor, hafta içi yapılan Terme Derbisinde Terme Lisesini de 3-1 yenerek şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etti.
Söylendiği gibi Kavak Gençlikspor, gelecek hafta Terme'de oynanması gereken maça çıkmadığı takdirde Sanayispor şampiyonluğunu ilan edecektir.
24 Mayıs 2023 Çarşamba günü saat 16.30'da oynanan; Sinan Dibooğlu, Orhan Altıkat ve Mert Semiz hakem üçlüsünün yönettiği Terme Derbisine takımlar şu kadrolarla çıktılar: 
Sanayispor: 1.Murat Şimşek, 2.Ömer Dinç(Kap), 3.Erkan Semizoğlu, 4.Bahadır Güngör, 5.Cihan Öztürk, 6.Oktay Zorlu, 7.Murat Bayram, 8.Mücahit Köneçoğlu, 9.Abdulkadir Küçük, 10.Evrim Torak Günaslan, 11.Ahmet Güngör. (Teknik Sorumlu: Selahattin Güdek)
Terme Lisesi: 1.Yunus Emre Öztürk, 2.Ufuk Çanakçı, 3.Mehmet Emin Yağız, 4.Özgür Özdemir (Kap), 5.Sedat Yılmazer, 6.Mert Yusuf Öztürk, 7.Raşit Arduç, 8.Furkan Keçeci, 9.Yiğit Şükrü İbiç, 10.Emirhan Aymaz, 11.Serdar Yılmazer. (Teknik Sorumlu: Gökmen Yılmaz)
Maç, beklendiği gibi başlamadı. Daha istekli olan ve atak yapan takım Terme Lisesiydi. Nitekim ilk gol de Terme Lisesi'nden geldi. 26.dakikada Serdar Yılmazer akıllı bir vuruşla topu kaleci Murat Şimşek'in üzerinden aşırarak ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
Bu arada Sanayispor'un as oyuncularından Evrim Toprak Günaslan 23.dakikada sakatlanmış ve yerini Ercan Baş'a bırakmıştı. Bu dakikadan itibaren kaptanlık pazubandını Ercan Baş taşıdı.
Sanayispor'un golü 35. Dakikada geldi. Defanstan öne çıkan Ömer Dinç, kornerden gelen topu ağlara gönderdi ve durumu 1-1'e getirdi. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.
Sanayispor, beklenen oyununu sahaya yansıtamamış olsa da 65.dakikada Ahmet Güngör'ün attığı golle 2-1 öne geçti. 72. Dakikada Ercan Baş, düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek takımını 3-1 öne geçirdi. Bu gol, Sanayispor'u iyice rahatlattı. Maç ta 3-1 Sanayispor'un galibiyetiyle sonuçlandı. Eğer Zeytinlikspor puan kaybetseydi Sanayispor şampiyonluğunu ilan edecekti. Zeytinlikspor'un maçtan 1-0 galip ayrıldığı haberi gelince Sanayispor şampiyonluk turu atamadı. 
Bu maçlardan sonra bitime iki maç kala Sanayispor 32 puanla birinci sıradaki yerini korudu. Zeytinlikspor da 27 puanla lideri takip ediyor. Sanayispor, gelecek haftaki Kavak Gençlikspor maçından 1 puan çıkarırsa şampiyonluğunu ilan edecek. 
Hbr: Seyfi GÜNAÇTI