Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

SANAYİSPOR SÜPER AMATÖRE YAKIŞIYOR: 3-1

SANAYİSPOR SÜPER AMATÖRE YAKIŞIYOR: 3-1

Samsun 1. Amatör Küme 11. haftanın final niteliğindeki maçında Samsun Zeytinlikspor'u 3-1 yenen Sanayispor, Süper Amatör Küme'ye bir adım daha yaklaştı.

Samsun 1. Amatör Küme 11. haftanın final niteliğindeki maçında Samsun Zeytinlikspor'u 3-1 yenen Sanayispor, Süper Amatör Küme'ye bir adım daha yaklaştı.
21 Mayıs 2023 Pazar günü saat 16.00'da Terme Abdullah Aslan Stadında oynanan ve hakemler; Yavuz YASUL, Sezgin ŞAHBAZ ve Mehmet ŞENKAYA'nın yönettiği maça Sanayispor şu kadro ile çıktı:
Murat Şimşek(1), Ömer Dinç(5, Kap), Erkan Semizoğlu(4), Bahadır Güngör(3), Cihan Öztürk(11), Oktay Zorlu(8), Ahmet Güngör(15), Murat Bayram (6), Mücahit Köneçoğlu(17), Evrim Toprak Günaslan(10)(90+6: Mücahit Kunt) ve Abdulkadir Küçük(10).
İlk önemli atak Sanayispor'dan geldi. Toprak Günaslan'ın vuruşu direğin yanından dışarı çıktı.
23. dakikada ceza sahasında topsuz alanda meydana gelen mücadelede Zeytinlikspor oyuncusu yere düşünce hakem penaltıya hükmetti. Atışı kullanan Hüseyin Uğur Çiçek, Zeytinlikspor'u 1-0 öne geçirdi. 30. Dakikada Toprak'ın şutu direkten döndü. Dönen topa Abdulkadir vurdu, top sol kale direğinin dibinden dışarı çıktı.
38.dakikada Toprak Günaslan'ın rövaşatası direğin dibinden dışarı çıktıktan bir dakika sonra Sanayispor, aynı oyuncu ile golü buldu ve durumu 1-1'e getirdi. 42. Dakikada Zeytinlikspor'dan Enes Ceylan, Oktay Zorlu'ya yaptığı sert hareketten dolayı sarı kart gördü. İlk yarı 1-1 sona erdi.
İkinci yarıda ilk tehlikeli atak misafir ekipten geldi ancak bu atak sonuçsuz kaldı.
62.dakikada Sanayispor öne geçti. Bu dakikada Ahmet Güngör, sağ çaprazdan yaptığı vuruşla topu kalecinin sağından filelere gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. 68.dakikada Zeytinlikspor'un hocası Esin Aksu üç değişiklik birden yaptı. Yıldıray Karatay, Bilal Şahin ve Hüseyin Uğur Çiçek çıktı. Yerlerine; Atakan Tosun,  Abdussamet Yıldırım ve Doğukan Kesmen girdi. Buna karşılık Sanayispor'un Hocası Selahattin Güdek; 73. dakikada Ahmet Güngör'ün yerine Emirhan Çağlar'ı, 80.dakikada da Abdulkadir Küçük'ün yerine Ercan Baş'ı oyuna aldı. Ercan'ın oyuna girmesiyle birlikte Ömer Dinç kaptanlık pazubandını Ercan'a verdi.
Hakem oyuna 9 dakika eklediğini işaret ettikten bir dakika sonra Sanayispor'un sağdan atağında ceza sahasına gelen topa Zeytinlik oyuncusu eliyle müdahale edince hakem bir kere daha penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Oktay Zorlu topu köşeye göndererek Sanayispor'u 3-1 öne geçirdi. Maç da bu sonuçla Sanayispor'un 3-1 galibiyetiyle sona erdi. Maçran sonra Sanayispor oyuncuları şeref tribünü önüne gelerek taraftarlarını selamladı, sonra da sevinç gösterileri yaptılar.
Bu sonuçla Sanayispor puanını 29'a yükselterek bitime üç maç kala şampiyonluk için büyük avantaj elde etti. Zeytinlikspor ise 24 puanda kaldı.    
Gruptaki diğer takımımız Terme Lisesispor, Samsun'da karşılaştığı Karadenizspor'a çekişmeli geçen bir maçtan sonra 4-3 mağlup oldu. Terme Lisesispor'un gollerini Serdar Yılmazer(2) ve Yiğit Şükrü İbiç attı. 24 Mayıs Çarşamba günü saat 16.30'da Terme Derbisinde, Terme Lisesispor ile Terme Sanayispor karşı karşıya gelecek. 
Haber: Seyfi GÜNAÇTI