Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

SANTRAL KONUSU EKRANA TAŞINDI

SANTRAL KONUSU EKRANA TAŞINDI

TERÇEP (Terme Çevre Platformu) sözcüsü Zekai Altunpala, AKS Tv`de Gazeteci Cemil Baskın`ın hazırlayıp sunduğu "Geçmişten Geleceğe Bakış" programına konuk oldu.

Cemil Baskın`ın sorularını cevaplayan TERÇEP sözcüsü Altunpala, 2015`lerde santrallerin kurulmasıyla Terme sahillerinin öleceğini, Terme`nin geçim kaynağı organik fındık ve diğer tarım alanlarının kuruyacağını, bölgenin orman ve yeşil örtüsünün biteceğini vurgulayarak göçle birlikte nüfusun da azalacağını belirtti.

Zekai Altunpala, “İşte Terme’de gelecek görünüm bu. Biz TERÇEP olarak bunların olmaması için şimdiden uyarıyoruz. Termik santrallerin geleceğimizi öldüreceğini şimdiden söylüyoruz. Bilimsel veriler, istatistikler bizleri doğruluyor. Aklı başında hiçbir insan bu tür termik santralleri Terme`de kabul edemez. Bizler bugün bu mücadeleyi kazanabilmek için üstümüzü kirletmeye razıyız. Yeter ki gelecek nesiller kirlenmesin, ölmesin. Bütün amacımız gelecek nesillere temiz çevre, temiz nefes alabilecek, yaşanabilir bir dünya bırakabilmektir.”dedi.
Altunpala, bir problem çıkmazsa 23 Kasım 2014 Pazar günü TERÇEP`in davetlisi olarak, Gebze Çevre Platformu hanımlarının Terme Kültür Merkezinde olacaklarını, tüm duyarlı Terme halkının özellikle bayanların bu toplantıya katılmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.