Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

?SANTRALE KARŞI DİRENECEĞİZ´

?SANTRALE KARŞI DİRENECEĞİZ´

MHP Sam­sun Mil­let­ve­ki­li Hü­se­yin Edis, Terme´ye ya­pıl­ma­sı plan­la­nan ter­mik sant­ral için 26 Ha­zi­ran´da ya­pı­la­cak 2. Çev­re­sel Etki De­ğer­len­dir­me­si (ÇED) top­lan­tı­sı­nın ger­çek­leş­ti­ril­me­si­ni ´seçim so­nuç­la­rı­na´ bağ­la­d

Se­çim­ler­den sonra bir takım zi­ya­ret­ler­de­ bu­lu­nan Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si (MHP) Sam­sun Mil­let­ve­ki­li Erhan Usta ve Hü­se­yin Edis Ga­ze­te­mi­zi­de zi­ya­ret ede­rek İlçe­nin en önem­li so­ru­nu olan ter­mik sant­ral için mü­ca­de­le­ye devam ede­cek­le­ri­ni be­lirt­ti.

MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis,?7 Ha­zi­ran se­çim­le­rin­de Terme halkı sant­ral tep­ki­si­ni san­dık ira­de­si­ne yan­sıt­say­dı bugün ne 2. ÇED ra­po­ru ne de sant­ra­lin ken­di­si gün­de­me gel­mez­di. Terme´de yüzde 60´tan fazla oy alır­sa ik­ti­dar par­ti­si ken­di­le­ri­ne şu so­nu­cu çı­kar­mış ol­ma­lı­lar? Ter­me­li­ler bu sant­ra­li is­ti­yor ki bize yüzde 60 oy ver­di­ler di­yor­lar­dır. Ama bu ya­nıl­gı­ya da düş­mek­ten sa­kın­sın­lar biz MHP Sam­sun Mil­let­ve­kil­le­ri ola­rak Terme ilçe teş­ki­lat­la­rı­mız ola­rak sant­ra­le karşı so­nu­na kadar di­re­ne­ce­ğiz. Ka­ra­de­niz´in bu güzel in­ci­si Terme´mizi kim­se­ye si­ya­si rant için peş­keş çek­tir­me­yiz.?dedi.

2. ÇED ra­po­ru­nun alın­ma­ma­sı için her­ke­si elini taşın al­tı­na sok­ma­ya ça­ğı­ran MHP Samsun Millet-vekili Erhan Usta ise "Sivil top­lum ku­ruş­la­rı, parti teş­ki­lat­la­rı, der­nek­ler her­kes ama her­kes bu sant­ra­le tep­ki­le­ri­ni verip 2. ÇED top­lan­tı­sın­dan önce sant­ral şir­ke­ti­ne karşı ha­re­ke­te geç­me­li­dir­ler. Biz­ler de
Sam­sun Mil­let­ve­kil­le­ri ola­rak se­çim­ler­den ön­ce­de tep­ki­mi­zi ver­dik bun­dan sonra da tep­ki­mi­zi ver­me­ye devam ede­ce­ğiz, böl­ge­miz­de bu sant­ra­li is­te­mi­yo­ruz.? şeklinde konuştu.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Dilek Şentürk, Terme´ye kömürlü santral kurulmasını hiçbir Terme-linin istemediğini belirterek ?Gaze-temiz aracılığıyla halkın tepkisini ilgili yerlere duyuruyoruz. Termeli, enerjiye karşı değil, termik sant-rallere karşıdır. Yağışın, güneşin ve rüzgarın bol olduğu bir ülkemizde yenilenebilir enerji kaynakları ile enerji üretilmesinden yanayız.?dedi.
Şentürk, Milletvekilleri Erhan Usta ve Hüseyin Edis´e, ziyaretlerinden dolayı memnuni-yetlerini dile getirerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.